ÄKS

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa – vahva maskisuositus jatkuu ja väestöä kannustetaan yhä rokottautumaan

25.10.2021 15:30
Toisen rokoteannoksen ottaminen on tärkeää, jotta täysi rokotesuoja kehittyy.

Alueellisen tartuntautien torjunnan johtoryhmän (ns. Koronanyrkki) kokouksessa todettiin tänään (25.10.2021) KSSHP:n alueen jatkavan epidemiologiselta tilannekuvaltaan kiihtymisvaiheessa.

 

Koronavirustartunnat ovat olleet viime viikkoina nousussa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Nyt tartuntamäärät ovat hieman laskeneet, vaikka ilmaantuvuus on yhä alueella poikkeuksellisen suurta.

Tartuntamäärien vaikutukset näkyvät alueella myös maltillisena sairaalakuormituksena. Sairaalahoitoa vaatineet tautitapaukset ovat ilmenneet jälleen pitkälti rokottamattomilla tai pitkäaikaissairailla henkilöitä, jotka eivät sairauksien takia saa rokotteesta täyttä suojaa koronavirusta vastaan. Nyrkki painottaakin rokotuksien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä. Rokote on turvallinen ja suojaa tehokkaasti koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta tautimuodolta.

Vahva maskisuositus jatkuu kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää

Nyrkki suosittelee maskisuositusta kaikkiin alueen kouluihin yläkouluun (7. – 9. luokka) ja toiselle asteelle (ammattikoulut ja lukiot), jotta oppilaiden ja opiskelijoiden lähiopetuksen jatkuminen voidaan turvata. Lisäksi maskisuositusta suositellaan jatkettavaksi kaikissa niissä sisätiloissa, joissa turvaväliä ei voida varmuudella pitää. Suositus koskee myös julkisia kulkuvälineitä.

Koronapassin käyttöönotto ei ole ajankohtaista KSSHP:n alueella

Kokouksessa keskusteltiin myös koronatodistuksen tai koronapassin käytöstä alueella. Koska alue jatkaa kiihtymisvaiheessa, ei käyttöönotto ole alueella ajankohtaista. Asiaan palataan, jos alue siirtyy leviämisvaiheeseen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy