ÄKS

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä seurataan tarkasti nousuun lähteneitä tartuntoja – myös rokottamisen resurssit ovat tarkastelun alla

23.11.2020 17:30

Keski-Suomen sairaanhoitopiriin tilannetta seurataan nyt nyt erittäin tarkasti, sillä tartuntaluvut ovat olleet viime viikkoina noususuunnassa niin valtakunnallisesti kuin myös tällä alueella.

 

KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Nyrkki) seuraa tarkasti Jyväskylän alueelle leviämään lähtenyttä koronatilannetta. Tämän päiväisessä kokouksessaan Nyrkki kuitenkin päätyi pitämään arvioissaan koko KSSHP:n alueen edelleen koronaviruksen leviämisen suhteen perustasolla.

Jyväskylän tilanteen nähtiin olevan ilmaantuvuusluvun noususta huolimatta hyvin hallinnassa. Näin siksi, että noin kolmasosa viimeviikolla todetuista tartunnoista oli peräisi kahdesta eri yksityistilaisuudesta. Jyväskylässä myös altistuneet ovat edelleen hyvin tiedossa, eikä sairaalan kuormitus ole tapauksien johdoista lisääntynyt.

Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n tilannetta on kuitenkin syytä seurata nyt erittäin tarkasti, sillä tartuntaluvut ovat olleet viime viikkoina noususuunnassa niin valtakunnallisesti kuin myös tällä alueella.

KSSHP:n alueen kuntia kehotetaan kartoittamaan rokotustaitoisia ammattilaisia tulevan koronarokotteen osalta

Nyrkissä käytiin myös alustavaa keskustelua tulevista koronarokotuksista KSSHP:n osalta. Nyrkissä todettiin, että KSSHP:n eri alueella olisi nyt erityisen tärkeä lähteä kartoittamaan, millaiset resurssit eri puolilla Keski-Suomea on rokottaa esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia kansalaisia ja millä tavoin rokotukset organisoitaisiin.

Nyrkki tulee aikoinaan linjaamaan KSSHP:n osalta rokotussuunnitelman eli mille kohderyhmille rokotukset tulee ensikädessä antaa.

Seuraavan kerran Nyrkki kokoontuu 30.11.2020

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy