ÄKS

Keski-Suomen Urheilugaalassa huomioitiin menestyneitä urheilijoita ja ahkeria talkoolaisia sekä julkistettiin Äänekosken liikuntateko

12.03.2022 15:30 (muokattu 12.03.2022 16:43)
Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Mika Porkka ja Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala vastaanottivat lajiliiton myöntämän huomionosoituksen. Kuva: Tapio Saaristo

Keski-Suomen Urheilugaala järjestettiin Jyväskylän Laajavuoressa perjantaina 11. maaliskuuta. Urho ja Huima huomioitiin lajiliittojen toimesta. Myös kaupungin liikuntateko nimettiin. 

 

Keski-Suomen Liikunta ry valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja Keski-Suomen Urheilugaalassa, jossa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä keskisuomalainen urheilu- ja liikuntakulttuuri pitää sisällään. 

Juhla kerää yhteen maakunnan urheilijat, asiantuntijat sekä päätöksentekijät. Tämän vuorovaikutuksen toivotaan olevan moottorina yhteisten, maakunnasta kumpuavien näkemysten aikaansaamiseksi ja maakuntahengen kasvattamiseksi.

Keski-Suomen Liikunta ry:n nimeämä palkitsemistyöryhmä valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee Keski-Suomen Urheilugaalassa myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja. Valintojen kohteena olivat vuoden 2021 keskisuomalaiset menestyjät.

Palkitsemistyöryhmään kuuluvat työryhmän puheenjohtaja Alpo Peltola, Tommi Roimela sanomalehti Keskisuomalainen, Kalle Pallonen YLE Jyväskylä, Ari Nummela KIHU, Petri Hagman Keljon Viesti, Kari Pirinen Keski-Suomen liitto, Ilmo Viitanen Keski-Suomen Liikunta, Minna Truphonen SKI Jyväskylä ja Nina Peltonen Paralympiakomitea. Työryhmän sihteerinä on toiminut Keski-Suomen Liikunnan aluejohtaja Petri Lehtoranta.

Lajiliittojen valitsemat vuoden 2021 Urheiluteot:

Jääkiekko: Suolahden Urho / harrastajamäärien kasvattaminen koronasta huolimatta. 

Raadin perustelut: Ennen koronaa Urhossa oli noin 170 kiekkojunioria, ja nyt heitä on jo noin 250. Seura on myös palkannut henkilökuntaa ja pystynyt pienentämään pelaajakustannuksia, matalan kynnyksen toiminta täyttää jääkiekkoliiton asettamat tavoitteet. Myös uusi halli on tehnyt oman tehtävänsä ja myös sen ansiosta seutukunnan kiekkoiluharrastus on kasvattanut suosiotaan entisestään.

Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala iloitsee palkinnosta kaikkien urholaisten puolesta. 

– Olemme otettuja saamastamme huomiosta. Urhossa on tehty pitkään ja pitkäjänteisesti työtä jääkiekkoilun eteen ja harrastajamäärien kasvattamiseksi. Lajin suosio on vankka, Pekkala sanoo. 

Uusi jäähalli on tuonut loistavat puitteet harrastamiselle. 

– Hallin myötä ovat myös mahdollisuudet tekemiseen kasvaneet. Halli avattiin koronan aikaan ja toivotaan, että tuleva kausi saadaan käyntiin ilman rajoituksia. Paljon on jo ajatuksia mielessä, joita toivottavasti pääsemme toteuttamaan, Sami Pekkala sanoo. 

Hiihto: Jämsän Himoksen ja Äänekosken ensilumenladut

Raadin perustelut: Ensilumen ladut ovat tärkeitä hankkeita kunnissa, että hiihdon harrastamisen mahdollisuus pystytään varmistamaan heti kauden alusta saakka. Hankkeet vaativat pitkäjänteistä yhteistyötä hiihtoseurojen, kunnan ja tekijöiden kesken.

Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Tarvainen kiittää muistamisesta.

– On mukavaa, kun saa tunnustusta työstä, jota on talkoilla tehty. Vuodessa tehdään noin 900 talkootuntia, jotta ensilumenlatu on hiihtäjille huippukunnossa. Hienolta tuntuu, Tarvainen sanoo.

Ensilumenlatu on ollut ahkerassa käytössä.

– Se on varsinkin vanhemmalle väelle tärkeä paikka pitää yllä kuntoa. Hiihdon kiinnostus on lisääntynyt, ja se näkyy hiihtokoulujen kävijämäärissä. Ladulla käy hiihtäjiä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Ensi kaudeksi on tarkoitus saada valot sekä lumetussähköä, Tarvainen laskee.

Huiman hiihtojaostan puheenjohtaja Veikko Tarvainen ja ahkera talkoolainen Taisto Viik iloitsivat lajiliiton huomiosta.

Äänekosken Vuoden Liikuntateko meni Äänekosken Huima ry:lle juniorijalkapallon ylipainehallin pystytystalkoisiin osallistuneille.

Äänekosken kaupunki rakennutti vuonna 2021 ylipainehallin, jonka pystytystalkoisiin osallistui Äänekosken Huiman juniorijalkapallon pelaajia, jaoston jäseniä, huoltajia, valmentajia, harrastajien vanhempia ja muita yksityisiä henkilöitä. Mukana oli yhteensä 108 talkoolaista. Talkoita tehtiin yhteensä 936 tuntia kahtenatoista päivänä.

Lue kaikki palkitut https://www.kesli.fi/uutiset/elmo-lakka-vuoden-2021-keskisuomala/

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy