ÄKS

Keski-Suomen vasemmiston puheenjohtaja vaihtuu. Piirikokous kirjasi kannanoton: ”Oikeusvaltion kyseenalaistamisen on loputtava”

05.12.2023 15:33 (muokattu 05.12.2023 15:35)

Keski-Suomen vasemmisto piti piirikokouksen, josssa valittiin piirihallitus kaudelle 2024 sekä hyväksyttiin kannanotto.

 

 

Keski-Suomen vasemmiston puheenjohtaja vaihtuu. Pitkään Keski-Suomen vasemmiston puheenjohtajana toiminut Eila Tiainen väistyi puheenjohtajan paikalta ja tilalle valittiin piirin syyskokoukseessa Viivi Marjamäki Muuramesta. Tiainen jatkaa puheenjohtajistossa yhdessä Marjamäen ja Jyväskyläläisen Akseli Ekolan kanssa.

Muut valinnat piirihallitukseen vuodelle 2024 ovat: Jyväskylästä Kaakkuriniemi Tapani, Järvi Pirjo, Kokkonen Olavi, Hirsjärvi Irma, Pöppönen Matti, Nevalainen Athilora, Saeed Däman ja Kopra Heta ja. Äänekoskelta valittiin Seppälä Michelle, Ojajärvi Anniina ja Vuorinen Heli. Saarijärveltä piirihallitukseen valittiin Soimajärvi Anne, Viitasaarelta Glad Rauno, Toivakasta Häätylä Matleena ja Paakkasen Arja Jämsästä.

Varajäseniksi valittiin Kinos Jukka, Vainikainen Ira, Niemi Mikko ja Leino Matti Jyväskylästä. Viitasaarelta varajäseneksi valittiin Raitio Sari.

Kannanotto piirikokouksesta: Keski-Suomen Vasemmisto jyrähtää: oikeusvaltion kyseenalaistamisen on loputtava: 

Suomen itärajan tapahtumat ovat heijastuneet hyvin negatiivisella tavalla yhteiskuntaamme. Venäjän tuomittava hybridivaikuttaminen näyttää onnistuneen mainiosti: poliitikot panikoivat ja ylireagoivat. Samalla on alkanut käsittämätön julkinen keskustelu, jossa on kyseenlaistettu niin oikeusvaltiomme perusta, Suomen kansainväliset sitoumukset kuin koko suomalainen arvopohja.

On erittäin vakavaa ja tuomittavaa, että hallituksen ministerit julkisesti hyökkäävät ylimpiä laillisuusvalvojiaan vastaan. Tästä herää kysymys, onko hallitus edes sitoutunut oikeusvaltioperiaatteeseen vai haluaako hallitus murentaa oman valtansa rajoituksia?

Suomella on oikeus ja velvollisuus puolustaa omia rajojaan, eikä Venäjän provokaatioihin tule suhtautua kevyesti. Toimien mitoituksessa on kuitenkin otettava huomioon, ettei tilanne ole välttämättä ohi pian. Itärajan sulkua ei voida jatkaa loputtoman pitkään. Lisäksi toimien ei tule vaarantaa Suomen kansainvälisiä sitoumuksia. Suomi ei ole maa, joka jättää ihmisiä rajoilleen paleltumaan pakkaseen. Kansainväliset sopimukset ovat olemassa myös meitä varten: jos Suomeen hyökättäisiin, haluaisimmeko että rajat menisivät meiltä kiinni?

Suomen tulee hybridivaikuttamisen edessä seistä vakaasti omien arvojensa takana. Oikeusvaltio ja ihmisoikeudet ovat peruspilareitamme. Riikka Purran kaltaiset poliitikot, jotka eivät hyväksy omien toimiensa laillisuusvalvontaa ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle. Hyökkäykset oikeusvaltiota vastaan kuuluvat Putinin pelikirjaan, eikä niitä tule katsella läpi sormien Suomessa.

Keski-Suomen Vasemmisto

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy