ÄKS

Keskusta ei usko mielipidemittauksiin: ”Tällä porukalla kaadetaan gallupit”

30.03.2023 10:27
Keskustan puheet ja lihasoppa oli kuumana Cafe Möljässä. Jari Halttunen, Joonas Könttä sekä Markus Lohi poukuttivat hyvää keskustelua ja hyvin sujunutta vaalitilaisuutta. 

Cafe Möljässä järjestetyssä Keskustan vaalitilaisuudessa oli meininkiä kuin vanhan liiton tupailloissa. Puheita pidettiin, kysymyksiä kysyttiin ja kuunneltiin tarkalla korvalla. 

 

Keskustan äänekoskelaisehdokas Jari Halttunen tukijoukkoineen oli laittanut lihasoppatykin kuumaksi. Kolmetuntiseksi venähtäneessä tilaisuudessa ei nälkä tullut, kun puheitten välissä käytiin santsaamassa soppaa ja hörpättiin palan painekkeeksi vielä kahvia höystettynä kepupitkolla. 

Paikalla oli Halttusen lisäksi myös muutama keskustan ehdokas sekä kansanedustajat Anne Kalmari ja Joonas Könttä. Odotettu vieras oli puolueen varapuheenjohtaja Markus Lohi, joka on toiminut sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana kesästä 2020 alkaen.

Halttunen sanoo keskustan tekevän työtä ja hyvinvointia suomalaisten eteen. Täysi tupa saa Halttuselta kiitosta. 

– Päivä on ollut todella mahtava, porukkaa on riittänyt ja se antaa signaalin, että keskustalle on oikeasti kysyntää. Meillä on tarjota asIoita jotka koskevat meitä kaikkia. Me näytetään närhen munat gallupeille ja keskusta tulee olemaan vaalipiirien ykkönen, Halttunen ennustaa. 

Joonas Könttä myöntää, että vaalit jännittää, sillä valta on lainassa kerrallaan vain neljän vuoden ajan. 

– Jännitys kertoo sitä, että olen liikenteessä aivan tosissani. Jokaisessa vaalissa haetaan luottamus uudelleen eikä kenelläkään ole ääniä takataskussaan valmiina. Vaalikampanjassa on kysymys luottamuksen hakemisesta ja siksi me kierrämme ympäri maakuntaa ja keskustellaan ihmisten kanssa.  

Lapin vaalipiiristä katsottuna Keski-Suomen pöhinä näkyy positiivisena. 

– Kun katson puoluejohdosta käsin tilannetta on meillä samaan aikaan käynnissä valtakunnalliset eduskuntavaalit kuin myös 12 erillistä vaalia. Kun katson Keski-Suomen ehdokaslistaa, on minulla kaikki syy uskoa, että täällä tehdään erinomainen tulos, Markus Lohi sanoo. 

Lohi sanoo kuinka puoluejohdossa on katsottu gallupeja harmituksen vallassa. 

– Galluppien julkaisu ei ole tulos tai ulos -asia. Vaikka olemme tehneet työtä äänestäjien eteen, se ei ole jostain syystä näkynyt meidän kannatuksessamme. Ilmiönä se on erikoinen ja on laittanut miettimään mistä se johtuu. Meillä on taistelumieltä, ja periksi ei anneta. Ehdokasasettelu on puolellamme ja viime kädessä äänestäjä päättää. He äänestävät tolkun henkilöitä päättämään asioistaan ja tässä on edessäni kolme sellaista, Lohi sanoo osoittaen Halttusta, Kalmari ja Könttää. 

Loistavana puhujana tunnettu Lohi sanoi, että Suomessa suurin ongelma ei ole velkaantuminen, vaan väestön kasvun hiipuminen. 

– Toivotetaan tervetulleeksi työperäinen maahanmuutto, sillä me tarvitsemme työntekijöitä ja osaamista.

Anne Kalmari hakee äänestäjiltä valtakirjaa jo viidennelle kaudelle. Hänen vaalityönsä noudattelee tuttua linjaa, sillä ääniä kerätään kaurahiutaleiden voimalla. 

– Olen ilahtunut, että porukkaa on ollut liikkeellä vaikka Keskusta onkin saanut suoraa palautetta kuluneesta hallituskaudesta. Me keskustassa emme jää märehtimään menneitä, vaan osaamme katsoa eteenpäin. Jokainen ymmärtää myös sen, kuinka isoja asioita olemme joutuneet hallitustyössä tekemään ja viemään maaliin saakka. Olen saanut hyvin arvostavaa palautetta äänestäjiltä, ja se lämmittää ja kannustaa jatkamaan, Anne Kalmari hymyilee. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy