ÄKS

Keskustelu on lähtenyt väärälle ladulle: Liikuntapuiston lumetusjärjestelmään on valtuuston siunaus

19.10.2019 12:09
Keskustelu Liikuntapuiston lumetusjärjestelmästä on lähtenyt väärille laduille.
Keskustelu Liikuntapuiston lumetusjärjestelmän hankkimisesta on lähtenyt väärille laduille. Muistutamme, että kaupunginvaltuusto on hyväksynyt järjestelmän hankinnan, mutta ei myöntänyt lisämäärärahaa hankinnalle.  Äänekosken Huima paikkaa puuttuvat eurot. 

 

Joulukuussa 2018 kokoontunut kaupunginvaltuusto hyväksyi Liikuntapuiston lumetusjärjestelmän hankinnan, ja näin ollen lumetusjärjestelmän hankinta jäi tämän vuoden talousarvioon. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen tuloksella 22-19.

– Keskustelu Facebookissa ja keskustelupalstoilla on lähtenyt väärille urille. Olemme saaneet myös useita ihmetteleviä yhteydenottoja aiheesta. Haluamme muistuttaa, että kaupunginjohtaja ei ole ylittänyt valtuuston toimivaltaa tekemällä virkamiespäätöksen lumitykin ostosta, sillä ostokseen on valtuuston joulukuinen siunaus, ÄKSän toimituksesta muistutetaan.

Syyskuussa kokoontunut kaupungivaltuusto ei myöntänyt liikuntapuiston lumetusjärjestelmään 40 000 euron lisämäärärahaa, jolla olisi katettu tilaajan vastuulla olevia kaapelointeja, sähköliittymiä ja sähköpääkeskus. Värikkään ja pitkän keskustelun päätteeksi asiasta äänestettiin, ja  tarvittava 40 000 euron lisämääräraha torpattiin äänin 24-19.

– Äänekosken Huima rahoittaa järjestelmää juuri tuon 40 000 euron verran, joten lumetusjärjestelmän ostossa ei ole tapahtunut valtuuston yli kävelyä, toimitus huomauttaa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. 4711 sanoo:

  Ei varmaankaan lisää Äänekosken vetovoimaa tuo lumetusjärjestelmä. Olisikohan nyt aika panna jarrut päälle ja alkaa korjaamaan sellaisia asioita joilla on merkitystä Äänekosken tulevaisuudelle. Ei tämä Äänekosken keskusta ole maailman napa, pitää muistaa että veroeuroja tulee myös Konginkankaalta, Sumiaisista, ja Suolahdesta. Näissä mainitsemissani lähiöissä on paljon kohteita joilla saadaan Äänekoskea nostettua ylös. Jos näissä paikoissa saadaan palvelut kuntoon, on suuri mahdollisuus että saadaan Äänekosken väkiluku jopa nousuun.

 2. Petteri Nieminen sanoo:

  Kaupungin johtaja sekä tietyt poliittiset tahot ex liikuntatoimen johtajan johdolla haluavat käden jälkensä näkyviin.Kukaaan näistä poliitikoista ei ole hiihtoihmisiä.Kabinetissa kehutaan toisia ja lyödään yläviitosia ja luodaan suuria visioita.Yhdet SM hiihdot ja toisia odotellessa ollaan valmiita laittamaan satoja tuhansia euroja lumetusjärjestelmään ja tykkeihin.No onhan se kiva kun kuka saa nimen kuka kuvan lehteen taas saadaan kehua toisiaan me teimme sen.Tämän kylän kilpahiihtäjiä ja kuntoilijoita ei ole kuunneltu yli 20 vuoteen.Tämä tarina on tosi!!Terveisin Petteri Perussuomalainen Pitkältäkadulta!

 3. Tasa-arvoa sanoo:

  Eikö tälle ladulle pitäisi laittaa käyttömaksu tasa-arvon vuoksi? Tasa-arvollahan perusteltiin myös salimaksuja että kaikki liikkujat maksavat. Jyväskylän Laajavuoressakin on maksu hiihtäjille jotka haluavat tykkilumelle. Ei taida Äänekoskella kuitenkaan tulla lumi ilmaiseksi?

  1. marke sanoo:

   Tasa-arvoisen kohtelun vuoksi ja ensilumenladun erityispiirteiden vioksi (vaativa työmäärä ) maksullisuus on perusteltua.

   Käyttömaksun on oltava sen kokoinen,että kaikilla on siihen varaa.

   Ulkopaikkakuntalaisille käyttömaksun on oltava suurempi.

   On selvä,että jokainen suoritettu käyttömaksu tulee parantamaan ensilumenladun kuntoa,silloin se on myös keväällä pisimpään hiihtokunnossa.

   1. Maksu sanoo:

    Käyttömaksun tulee olla sellainen että se kattaa investoinnin ja ylläpitokulut. Äänekoskella on myös semmoisia käyttömaksuja mitkä tuottaa voittoa. Lasten liikunta ja harrastusmahdollisuudet ensisijaisia ja näihin pitäisi satsata eikä muutamaan kilpaurheilijaan. Kannattaisi katsoa harrastajamääriä mihin satsata. Jos ei ole lunta niin sitten kuntourheilijat voi mennä juoksu tai kävelylenkille. Ei kesällä tarvitse pystyäkään hiihtää.

 4. fweoi sanoo:

  mitenkäs hammaslääri

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy