ÄKS

Kevään valmistujaisjuhlat siirretään tai vietetään etänä

15.04.2020 11:02
Valmistujaisjuhlat ovat tärkeä niin valmistuneelle kuin hänen perheelleen.

Äänekosken lukio tiedottaa Facebook -sivuillaan, että ylioppilasjuhlan järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

Koronavirusepidemia on vaikuttanut voimakkaasti oppilaitosten toimintaan. Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset siirtyivät epidemian leviämisen hidastamiseksi etäopetukseen viimeistään 18.3. lukien. Rajoitukset ovat voimassa 13.5. saakka.

Ammatillisen tutkinnon valmistumisen tai ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus. Oppilaitoksilla on valmius toimittaa todistukset valmistuville opiskelijoille paikallisesti päätettävällä ja informoitavalla tavalla esimerkiksi postitse.

Äänekosken lukio tiedottaa Facebook -sivuillaan, että ylioppilasjuhlan järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

– Opiskelijoiden valmistumis- ja ylioppilasjuhlat ovat ennen kaikkea perhejuhla, johon oppilaitosten tapahtumat tuovat oman tärkeän lisänsä. Koulutuksen järjestäjät ja oppilaitokset ovat alkaneet valmistautua siihen, että tänä keväänä ei pystytä turvallisesti järjestämään oppilaitosten valmistujais- ja ylioppilasjuhlia perinteisellä tavalla toukokuun lopulla. Tilavarauksia on myös alettu jo perua, Kuntaliiton sivuilla kerrotaan.

Koulutuksen järjestäjät ovat keskustelleet asiasta ja pitävät tärkeänä tuoda esiin omat suosituksensa vallitsevassa epidemiatilanteessa. Näin toimintaa voidaan suunnitella riittävän hyvissä ajoin. Suosituksia laadittaessa on keskusteltu opiskelijajärjestöjen kanssa. Koulutuksen järjestäjien edustajat suosittelevat oppilaitoksille seuraavaa toimintamallia:

  1. Oppilaitokset voivat paikallisten olosuhteiden salliessa järjestää valmistujaistapahtuman etäyhteyksiä hyödyntäen lauantaina 30.5.2020.
  2. Oppilaitokset toimittavat todistukset valmistuville postitse.
  3. Perheet ottavat huomioon viranomaismääräykset ja -suositukset omista valmistujaisjuhlista ja niiden ajankohdista päättäessään. Koska terveys ja turvallisuus ovat ensisijaisia, tällä hetkellä näyttää siltä, että juhlien ajankohta on vasta myöhemmin.
  4. Oppilaitokset järjestävät yhteisöllisen juhlatapahtuman kevään 2020 ylioppilaille turvallisena ajankohtana myöhemmin syksyllä 2020. Ajankohta riippuu keskeisesti koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten hellittämisestä.
  5. Ammattiin valmistuvien yhteisöllinen juhlatapahtuma järjestetään yhtä aikaa ylioppilaiden juhlan kanssa. Nykyisin ammattiin valmistuu kuitenkin vuoden eri ajankohtina niin nuoria kuin aikuisia. Ammatillisen koulutuksen järjestäjillä on vaihtelevat juhlakäytännöt, joten koulutuksen järjestäjät tiedottavat valmistuville opiskelijoille omista juhlakäytännöistään ja ajankohdastaan.
  6. Syksyn yhteisen juhlatapahtuman ensisijainen ajankohta on perjantai 28.8. tai lauantai 29.8.2020. Mikäli juhlatapahtumaa ei tuolloin pystytä järjestämään turvallisesti, voidaan kevään 2020 ylioppilaat kutsua joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys-, valmistujais- ja ylioppilasjuhlaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy