ÄKS

Kipinä aloittaa pudotuspelit kotona

27.03.2024 06:00

Kipinä Basket kohtaa koripallon miesten 1 divisioona A:n puolivälierissä Raholan Pyrkivän. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstaina 28.3 Äänekosken liikuntatalolla. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

 

Kipinä oli runkosarjan neljäs ja RaPy viides. Keskinäisten ottelujen voitot menivät tasan 1-1. Luvassa on siis kiihkeää kamppailua pääsystä neljän parhaan joukkoon välieriin!

RaPy on joukkueena tasaisen vahva ja se näkyy myös tilastoissa. Kuudella pelaajalla pistekeskiarvo on yli kymmenen per peli. Tehokkaimpina pisteiden valossa ovat häärineet vahva Olli Kanerva ja bulgarialainen Angel Mavrodiev. Kipinän amerikkalaisvahvistukset ovat kantaneet pisteiden teossa isoimman vastuun, mutta myös suomalaisista on löytynyt korintekijöitä Lauri Jäntin, Sami Mäntymaan ja Ville Virtaharjun muodossa. Myös Eemeli Laaksosen pelaaminen on piristynyt kauden edetessä. Sami Salmenkivi taistelee ja raastaa kentällä ja äänekoskelaisista nuorista Jimi Romppanen on pelannut energisesti ja taistelee näytönpaikoista myös playoffeissa.

Millä mielin playoffeihin lähtee päävalmentaja Joni Hautsalo?

– Pyrintö peli oli meille harjoittelua pudotuspelejä varten. Kokeiltiin vähän erilaisia juttuja, joista osa toimi ja osa ei. Nyt pudotuspeleissä peli kovenee ja meille tulee vastaan fyysinen Rahola. Pelikovuuden täytyy olla hyvällä tasolla. Rahola juoksuttaa paljon pallottoman skriinejä hyökkäyksissään, joten kommunikoinnin tulee toimia ja kaikkien olla samalla aallonpituudella, Hautsalo tuumaa.

– Rahola on kokenut, vanhoista liigapelureista koostunut hyvin valmennettu joukkue. Raholaa voi sanoa playoffien näköiseksi joukkueeksi, ennakoi Kipinän tulevaa vastustajaa joukkueen kapteeni Sami Mäntymaa. 

Kipinän osalta puolivälierät alkavat siis torstaina 27.3. klo 18.30 liikuntatalolla. Toinen osaottelu su 31.3 Tampereella ja mahdollinen kolmas kamppailu liikkarilla ti 2.4.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy