Kipinä Basket otti vakuuttavan vierasvoiton Tampereella

14.01.2023 10:22

Tasaisen avausjakson 21-22 jälkeen Kipinä sai toisella jaksolla enemmän onnistumisia kuin kotijoukkue, karaten yhdeksän pisteen taukojohtoon 39-48.

Puoliajan jälkeen vieraat otti etäisyyttä kotijoukkueesta karaten lopullisesti. Ar`Mond Davis oli pitelemätön kolmannella jaksolla, nousten yhdeksi ottelun suurimmista sankareista tilastojen valossa. Davisin käsi kävi tarkasti, huikeilla prosenteilla heittänyt amerikkalaislaituri pisti kakkoset koriin 67%, 8-12,  ja kolmoset 89%, pisteitä kertyi yhteensä 40. Brian Cameron puolestaan johti tehokkaasti Kipinän hyökkäystä ja tilastoi yksitoista koriin johtavaa syöttöä ja kolme riistoa. Chris Paul keräsi nimiinsä tripla-tuplan, 13 pistettä, 12 levypalloa ja 10 syöttöä.

Kolmas jakso Kipinälle 31-10, ottelun ratkettua kolmannella jaksolla neljäs jakso oli jo pelailua.

Pyrinnön puolella korkein pistesaldo, 23, merkittiin Roni Ahvenjärvelle. Arttu Pitkänen puolestaan merkkautti 14 pistettä ja viisi levypalloa.

Vieraiden aktiivinen puolustus jätti Pyrinnön 71 pinnaan. Kipinä heitti ottelussa kotijoukkuetta tarkemmin. Levypallot Kipinä 47 ja Pyrintö 30. Hyökkäyspäässä löytyi laajalla rintamalla onnistujia. Isännät joutuivatkin taipumaan ottelun päätteeksi suurinumeroisesti luvuin 71–103.

– Hieno voitto! Nyt oli molemmissa päissä energistä ja iloista tekemistä ja ”happy offence” donkkeineen välittyi myös puolustukseen. Chris puolusti hyvin Pyrinnön liigajenkki Lawrencea, kommentoi peliä valmentaja Joni Hautsalo.

Pyrintö Akatemia A – Kipinä Basket 71-103  (21-22, 18-26, 10-31, 22-24)

Kipinä: Jimi Romppainen 0/0, Chris Paul 13/12,10 syöttöä, Brian Cameron 20/7, 11 syöttöä, Sami Salmenkivi 4/9, Oskari Savolainen 6/1,  Eeti Varis 0/1, Ar`Mond Davis 40/6, Ville Virtaharju  12/5, Sami Mäntymaa 8/1.