Kipinä kiilasi lohko A:n sarjakärkeen

22.11.2021 20:28 (muokattu 23.11.2021 11:41)
Sami Mäntymaa pelaa vaikka pää kainalossa. Se todistettiin tänään liikuntatalolla.

Vieraat olivat heti ottelun alusta hereillä, kun vastaavasti kotijoukkue laahusti askeleen jäljessä.

Avausjakso Pontevalle 19-25. Toisella jaksolla Kipinä heräsi ja joukkueiden osat kääntyivät toisinpäin. Puoliajalle mentiin lukemista 46-38.

Ponteva taisteli tiukasti loppuun asti käyden neljännellä jaksolla pisteen päässä. Vaikeilla hetkillä Junior Robinson otti vastuuta, kokokentän pujottelulla tuli näyttäviä koreja, vaikka kolmekin pelaajaa yritti roikkua matkassa. Yleisökin (kuudes pelaaja)  syttyi Juniorin näyttävistä otteista kannustamaan Kipinää voittoon.

Sami Mäntymaa (11/8) sai avohaavan levypallotilanteen jälkeen, kun Pontevan pelaajan jalka osui ikävästi Samiin päähän. Ikitaistelija ei joukkuetta jättänyt pulaan, Sami palasi pää kääreessä kentälle auttamaan joukkuettaan voittoon, vaikka oikea suunta olisi ehkäpä ollut lasarettiin.

Juuso Mäntymaan itseluottamus kasvaa kauden edetessä. Käsi kävi jälleen tarkasti, saldona kolme kolmosta ja yhteensä 11 pistettä. Christopher Wray taisteli urhoollisesti pelin läpi puolisairaana. Tilastoihin miehelle merkattiin 2 hyökkäyslevypalloa, vaikka tarkkasilmäisimmät katsojat huomasivat miehen niitä napsineen ainakin kourallisen verran.

Juuso Haapasaari toi tarvittavaa energiaa ja tukea penkiltä. Junnu Eeti Varis rymisteli kentällä tuttuun tapaansa ennen suihkukomennusta.

–  Aloitettiin huonosti. Ei pärjätty jalalla eikä pääkään ollut mukana. Herättiin toiselle jaksolle ja käännettiin peli. Kolmannella ja neljännellä jaksolla ei saatu pidettyä samaa intensiteettiä puolustuksessa yllä ja hyökkääminenkin meni staattiseksi. Voitto vahvasta Pontevasta ei kuitenkaan ole huono suoritus, päävalmentaja Joni Hautsalo kertasi ottelun kulkua.

B-lohkon sarjakärki PuHu Juniorit sunnuntaina 28.11. Klo 17 Äänekosken liikuntatalolla.

– Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta voittoon!

Kipinä Basket – Hyvinkään Ponteva 92-82 (19-25, 27-13, 21-24, 25-20)

Kipinä: Junior Robinson 34/9/6 syöttöä/4 riistoa, Chris Wray 23/11, Jarmo Uecker 6/3, Juuso Haapasaari 5/3, Juuso Mäntymaa 11/1, Eeti Varis 2/1, Jari Mäntymaa 0/0, Mika Sironen 0/0, Sami Mäntymaa 11/8.