ÄKS

Kipinä valmiina uuteen kauteen – katso videolta joukkueen esittely

09.10.2021 11:25 (muokattu 11.10.2021 14:49)
Joni Hautsalo luotsaa Kipinää päävalmentajan roolissa. Kuva: Kipinän arkisto.

Kipinän joukkue lähtee vahvana uuteen kauteen. 

 

Koiviston Kipinän, Kipinä Basketin kausi avattiin kakkukahvittelulla, Kosken Helmessä. Ennen kuppien kilinää esiteltiin joukkue päävalmentaja Joni Hautsalon toimesta. 

Hautsalo kertoo, ettei Kipinän ideologia ole muuttunut edelliskaudesta suuntaan eikä toiseen. Sijoitukselle ei laiteta tavoitteita, mutta..

– Lähdemme ajatuksella, että pelataan ottelu kerrallaan ja voitetaan niistä jokainen, Hautsalo naurahtaa. 

Hopeasija. Se oli edelliskauden saavutus. 

– Eihän se kausi huonosti mennyt. Tähän kauteen lähdetään odottavilla fiiliksillä. Toki jännitettä ja yrittämistä tuo lisää yleisön läsnäolo, Hautsalo sanoo. 

Koronan vuoksi ollaan pelattu tyhjille katsomoille. Nyt on tilanne toinen, sillä rajoitusten höllättyä voi yleisökin päästä kotisohvilta Liikuntatalon katsomoon. 

– Uskon, että yleisö lähtee nyt kannustamaan. Uskon, että kotiylöisön edessä myös joukkueen erilainen lataus realisoituu, Hautsalo sanoo ja toivottaa yleisön tervetulleeksi. 

Vastassa on monta hyvää ja tuttua joukkuetta. 

– Jos jotain pitää mainita, niin JyVe, Jyväskylän Veikkojen kohtaamista odotan sekä tietenkin viime kauden kovaa vastustajaa, Vantaan Pussihukkia, PuHua, Hautsalo sanoo. 

Kipinän vahvistukset, Junior Robinson sekä Chris Wray odottavat kautta mielenkiinnolla. 

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Juniorin takaisin. Hänen kauttaan saimme myös Wrayn, joten tämä on meille niin sanottu mieluisa pakettiratkaisu, Hautsalo sanoo. 

Miesten I divisioona B:n kausi käynnistyy lokakuun alkupuolella. Tulevalla kaudella sarjassa on 15 joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen eri lohkoon.

Lohko A pelataan seitsemällä joukkueella ja Lohko B kahdeksalla joukkueella. Jokainen Lohko A:n joukkue pelaa runkosarjassa 20 ottelua ja Lohko B:n joukkue 21 ottelua. Kummankin lohkon neljä parasta selviävät pudotuspeleihin, joissa lohkot pelaavat ristiin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen.

Lohko A:n kaksi viimeistä (sijat 6-7) sekä Lohko B:n kaksi viimeistä (sijat 7-8) pelaavat putoamisvälierät, joiden voittajat säilyvät sarjassa ja häviäjät pelaavat putoamisfinaalit, joiden voittaja säilyy sarjassa ja häviäjä putoaa alueelliseen II divisioonaan. Putoamisvälierissä ja -finaalissa ottelusarjat pelataan paras kolmesta -formaatilla.

Sarjan avausottelu pelataan 8.10. ja runkosarja päättyy 20.3. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -formaatilla. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla ja se on selvillä viimeistään 23.4.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy