ÄKS

Kipinä voittoon trillerissä

13.11.2023 11:00
Kuva: Kipinä Basket arkisto.

Kipinä Basket kukisti Raholan Pyrkivän 92-88 (30-46) jännitysnäytöksessä sunnuntaina. Ottelu toden totta tarjosi tunteita laidasta laitaan.

 

Kipinän lähtökohdat ottelulle eivät olleet parhaat mahdolliset. Kokoonpanossa oli kahdeksan miestä. Yksi heistä oli asevelvollisuuttaan suorittava Aapo Lehtonen, joka ei ole päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa. Näkyvimmät poissaolot olivat amerikkalaistakamiehet Matt Simpson ja Coryon Mason. Mikä oli poissaolojen syy, päävalmentaja Joni Hautsalo?

– Simpsonin loukkaantuminen oli tiedossa, mutta Coryonista tehtiin pelipäivän päätös. Hän muljautti nilkkaansa perjantaina Järvenpäässä ja se turposi hieman. Ei haluttu hänen historiallaan ottaa riskiä. Aapo oli lomilla ja tuli auttamaan joukkuetta. Aapo ei ole kuitenkaan päässyt treenaamaan, ja hänen olisi ollut vaikeaa päästä pelin sisään. Mentiin käytännössä seitsemällä pelaajalla, mutta sitä ei jääty surkuttelemaan. Asenne joukkueessa oli ja on, että niillä mennään ja taistellaan ketä saatavilla on!

Ja melkoisen esityksen Kipinä järjestikin. Ensimmäinen jakso mentiin tasaisesti 18-17. Toisella jaksolla Kipinän löysyys ja arkuus korostuivat RaPyn onnistuessa omassa pelaamisessaan. Puoliajalle lähdettiin vieraiden johtaessa 30-46. Tässä vaiheessa ottaen huomioon Kipinän poissaolot, peli-ilmeen ja tilanteen huomioiden moni varmasti ajatteli pelin jo ratkenneen. Mutta mitä vielä?

Kotijoukkue oli asiasta eri mieltä. Mitä lie pukukopissa syöty, mutta tauon jälkeen Kipinän peli-ilme oli kuin uudestaan syntynyt, ja kotijoukkue alkoi ajamaan kori korilta vierailijoita kiinni. Kolmannen jakson jälkeen eroa oli kuusi pistettä (63-69). Lopulliseen liekkiin Kipinä roihahti viimeisellä jaksolla. Raholan onnistumisista ja taistelusta huolimatta Kipinä kampesi itsensä tasoihin kolme minuuttia ennen loppua ja johtoon 54 sekuntia ennen pelin päättymistä vahvan toisen puolikkaan pelanneen Nathaniel Pollard Juniorin (24 pistettä toisella puolikkaalla) korilla. Kipinä ei enää antanut RaPylle koreja ja vei kuin veikin voiton!

– Jätkät osoitti jälleen taisteluluonnetta. Ylpeä olen jokaisesta! Vaisun alun jälkeen herättiin toiselle puoliajalle, ja saatiin työstä palkinto voiton myötä. Parannettavaa jäi. Etenkin puolustuksessa tuli turhia nukahduksia, mutta positiivisinta oli asenne. Ei annettu periksi ja tultiin takaa voittoon. Melkoinen tunneskaala oli ottelussa, mutta nämä kasvattavat joukkuetta! Viime kaudella syksyllä hävittiin näitä vaikeita tiukkoja otteluita. Nyt ollaan käännetty nämä voitoiksi: Kertoo joukkueen henkisestä vahvuudesta, Hautsalo hekumoi.

Periksi Kipinä ei todellakaan antanut. Pollard Jr. rymisteli toisella puoliajalla ja tilastoi lopulta malliikkaan tilastorivin 30p/11lp/8s/4r. Ville Virtaharju (19/8) oli liekeissä kun ottelua ratkaistiin ja nakuutti neljä kolmosta sisään viimeisellä jaksolla. Aloitusviisikosta (Sami Mäntymaa 16/5, Eemeli Laaksonen 14/4, Lauri Jäntti 11/5/5s) löytyi laajuutta. Oskari Savolainen ja Eeti Varis toivat energiaa vaihtopenkiltä.

Kipinä huilaa seuraavan viiikonlopun, kunnes se aloittaa kolmen kotiottelun putken 26.11 Oulu Basketballia vastaan.

Kipinä Basket – Raholan Pyrkivä ottelun tilastot: https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5844018&season_id=127056&league_id=2

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy