ÄKS

Kipinälle tappio ensimmäisessä pudotuspelissä Lappeenrannassa

02.04.2021 17:08

Kipinä Basket kävi Lappeenrannassa aistimassa historiansa ensimmäistä pudotuspelitunnelmaa. Pelaajille kolmen tuomarin mukanaan tuoma tarkka linja aiheutti totuttelua.

Ottelu eteni tasaisena kaksi jaksoa muutaman pisteen erolla. Kolmannen jakson lopulla LrNMKY karkasi hyvällä heittopelillä 11 pisteen karkumatkalle. Vierasjoukkueen ahdinkoa lisäsi vielä Antonio Bivinsin viides virhe ja Junior Robinson joutuminen vaihtoon lievän jalkavamman seurauksena neljännellä jaksolla. Kipinältä kuitenkin vielä hyvä nousu kotimaisilla pelaajilla ottelun loppuhetkillä 11 pisteen takaa 3 pisteen päähän 102-99.

Kipinästä Ville Pyykkönen teki 10 pistettä hyvällä osumatarkkuudella ja Sami Mäntymaan tehot 19/5. Lauri Jäntti lämpeni lopun kirivaiheessa tehden ottelussa 14 pistettä.

Kotijoukkueesta hommaa johtava  Aubrey Conerly heilutti korisukkaa 28 pisteen edestä ja osui 8/9 kahden pisteen heitosta. Voittajien isoimman levypallosaldon keräsi (11) Kalle Kinnunen ja Kipinästä vastaavasti Antonio Bivins 6. Kolmoset oli yksi kotijoukkueen voiton avain ottelussa, LrNMKY heitti kolmoset (13/29 45%) tarkemmin kuin Kipinä (8/25 32%).

Sunnuntaina sarja on jo ensimmäistä kertaa katkolla Liikuntatalolla Lappeenrannan NMKY:lle. Voittaja ratkeaa tarvittaessa viimeistään tiistaina Lappeenrannassa.

LrNMKY – Kipinä Basket 106-102 (33-27, 21-22, 33-25, 19-28)

Kipinä: Ville Pyykkönen 10/5, Junior Robinson 18/4/5 syöttöä, Jarmo Uecker 3/0, Juuso Haapasaari 0/0, Antonio Bivins 36/6, Juuso Mäntymaa 0/0, Jari Mäntymaa 0/0, Lauri Jäntti 14/5, Sami Mäntymaa 19/5.