Kipinälle voitto neljän pisteen ottelusta

22.02.2021 10:58
Makol Mawien näytti taitonsa ja vei Kipinän tärkeään voittoon.

Tasapisteissä sarjataulukossa otteluun lähteneet Kipinä ja Lappeenrannan NMKY kävivät tiukan välienselvittelyn pisteistä Äänekosken Liikuntatalolla. Vieraat määräsivät tahdin päätösneljänneksen puoliväliin asti.

Kipinä johti puoliajalla kolmella pisteellä 41-38. Kolmannen jakson jälkeen oltiin tasatilanteessa 63-63. Viimeisellä jaksolla Lappeenrannan NMKY johti suurimmillaan 7 pisteellä jakson puolivälissä (71-78). Kipinä ei kuitenkaan taipunut vaan nousi rinnalle ja ohi.

Voiton kannalta tärkeät vapaaheitot Makol Mawien heitti sisään ottelun viimeisellä minuutilla, kun peliaikaa oli jäljellä 14 sekuntia. Hänen ensiesiintymisensä oli lupauksia antava, varmasti Mawienista Kipinä saa kaivattua apua ja voimaa korinalle molemmissa päissä kenttää.

Kipinä Basket – Lappeenrannan NMKY 86–82 (21–25, 20-13, 22-25, 23-19)

Kipinä: Ville Pyykkönen 12/3, Junior Robinson 28/6/12 syöttöä, Juuso Haapasaari 0/2/3 syöttöä, Tatu Koivunen 0/1, Juuso Mäntymaa 3/0, Lauri Jäntti 18/9, Makol Mawien 14/11, Sami Mäntymaa 11/9.

Torstaina Kipinän vieraaksi saapuu sarjakärki Forssan koripojat. Forssa menetti sarjan tehokkaimman pelaajan Gokul Natesanin Korisliigaan.