ÄKS

Kirkkovaltuusto lakkautti hallintosihteerin viran vuoden alusta lähtien

31.10.2023 18:32

Äänekosken seurakunnan hallintosihteeri eläköityy vuoden 2024 alussa. Uutta ei valita tilalle, näin päätti kirkkovaltuusto. 

 

Seurakunnan henkilöstökuluja on viime vuosina vähennetty luonnollisen poistuman eli eläköitymisen kautta tai muuten vapautuneita palvelussuhteita on jätetty täyttämättä. Selkeä tarve henkilöstön vähentämiselle aiheutuu seurakunnan jäsenmäärän ja verotulojen vähentymisen seurauksena.

– lakkauttaminen aiheuttaa sisäisiä järjestelyitä. Sopeuttaminen on tapahtunut toimenkuvia tarkastamalla, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Seppo Mertanen kertoi.

Viranhaltijalla on ollut  laaja-alaista osaamista, tehtävään on kuulunut koko seurakuntaa koskevan hallinnon ja henkilöstöhallinnon suunnittelu, toteuttaminen ja päätösten toimeenpano yhteistyössä kirkkoherran ja talousjohtajan kanssa. Hallintosihteeri on toiminut myös seurakunnan työsuojelupäällikkönä. Lisäksi tehtävään on kuulunut sisäisen ja ulkoisen viestinnän vastuita yhdessä viestinnän tiimin kanssa, HR-tiedonkeruu ja vaalit.

Kuluneen syksyn aikana hallintosihteerin tehtävät ovat siirtyneet osin kirkkoherralle, talousjohtajalle ja yksiköitten esihenkilöille, osin niitä on jaettu taloustoimiston ja seurakuntatoimiston toimistosihteerien kesken. Järjestely on edellyttänyt toimistosihteerien tehtävänkuvien tarkistamista ja määräaikaisen seurakuntasihteerin rekrytointia syyskaudelle.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy