ÄKS

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja teki rikosilmoituksen herjaavasta kirjoittelusta – myös hiippakunnassa halutaan tietää, onko kirjoituksen takana seurakunnan työntekijä

22.02.2019 17:22
Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jaana Tani teki rikosilmoituksen Suomi24 -palstalle kirjoitetusta ulostulosta. 

 

Maanantaina rikosilmoituksen jättänyt Jaana Tani pitää palstalla julkaistua tekstiä erittäin loukkaavana. 

– Teksti ei loukkaa vain minua, vaan lisäkseni kaikkia Äänekosken lukiolaisia sekä muutamaa seurakunnan työntekijää, Tani sanoo. 

Nimimerkillä kirjoittanut henkilö antaa tekstissään ymmärtää olevansa Äänekosken seurakunnan työntekijä. 

– Haluan selvittää onko henkilöstössä joku, joka haukkuu julkisesti työyhteisössään olevia henkilöitä mätäpaiseiksi. Niin kauan kuin kirjoittaja pysyy nimimerkin takana, on jokainen työyhteisön jäsen epäilyksen alla. Niin kauan kuin kirjoittajan henkilöllisyys on epäselvä, on koko seurakunta erikoisen valon alla, Tani sanoo ja kertoo saaneensa runsaasti yhteydenottoja kirjoituksen johdosta. 

Tania kiinnostaa mikä on seurakunnan siirto asiassa, ja kuinka tämänkaltaiseen kirjoitteluun reagoidaan.

– Haluan nähdä, mitä yhteisö tekee, sillä kirkon jos minkä tulisi olla vastaan vihapuhetta ja mustamaalausta. Kohtuuden nimissä, Äänekosken seurakunnan pitäisi nyt suureen ääneen toitottaa, ettei se hyväksy tämän kaltaista puhetta. 

Tani pohtii, kuinka itse esimiehenä reagoisi, jos hänen työyhteisöönsä leviäisi moinen epäilyksen siemen. 

– Kääntäisin kivet ja kannot selvittääkseni, kuka tällaiseen sortuu. Kyseessä on nyt jokaisen seurakunnan työntekijän maine, joten asia pitäisi selvittää myös työyhteisön sisällä, Tani sanoo. 

Hiippakuntadekaani Kai Jantunen kertoo piispa Simo Peuran olevan tietoinen asiasta. Jantunen pitää piispan sekä Lapuan hiippakunnan lakimiesjuristin tavoin kirjoitusta hyvin ajattelemattomana, varsinkin jos se on seurakunnan työntekijän kirjoittama. 

– Kirjoitus ei ollut missään tapauksessa viisas teko. Vielähän me emme tiedä, onko tämä seurakunnan henkilökunnan kynästä, mutta se on kuitenkin varmaa, että tämä viesti on sisäpiiriläisen kirjoittama. Jos yritysmaailmassa tapahtuisi tällaista, me kaikki tietäisimme, mitä siitä seuraisi, Jantunen pohtii. 

Jantunen pitää Tanin tekemää rikosilmoitusta hyvänä liikkeenä.

– Tämä on kuitenkin asia, joka nimenomaan esimiehen pitäisi selvittää. On selvä, että kirjoitus tulee väkisinkin esille Äänekosken seurakuntaan määrätyn ylimääräisen piispantarkastuksen yhteydessä. On oikeutettua, että kirkkovaltuuston puheenjohtaja toimii näin, kun häntä, kahta seurakunnan pappia ja Äänekosken lukiota on mollattu julkisesti, Jantunen sanoo. 

Äänekosken kirkkoherra Elina Tourunen ei halunnut kommentoida tässä vaiheessa asiasta enempää.

Äänekosken seurakunnassa pidetään ylimääräinen piispantarkastus 4.-5. maaliskuuta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Pekka sanoo:

    Kävin lukemassa kirjoituksen suomi24 sivuilta. Muuten asiaan puuttumatta ja enempää kiinnostumatta sen verran pakko sanoa, että Kukaanhan ei ole haukkunut ketään mätäpaiseiksi? Lopussa sanotaan että “kunnes nämä mätäpaiseet on puhkaistu.”
    Tällä tarkoitetaan asioita, ei ihmisiä? Ainakin jos olen luetun ymmärtämisen läpäissyt.

    1. Pekune sanoo:

      Kuten Elisabeth Rehn muistini mukaan lausui jossain yhteydessä, että kaikki mätä puhkeaa aikanaan. Niin uskon tässäkin asiassa käyvän.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy