ÄKS

Kohta hiihdetään – ensilumenlatu avataan jo tällä viikolla

15.11.2022 17:53
Taisto Viik ja Veikko Tarvainen tekevät lukemattomat määrät talkootunteja, jotta päästään hiihtämään - jo tulevan perjantaina!

Äänekosken liikuntapuiston lumivaraston päältä on kuorittu sahanpurua reippaan työpäivän verran. Tiistaina puolen päivän aikaan oli noin 6000 kuution kokoinen lumivuori saatu paljastettua. Kohta päästään hiihtämään! 

 

Kauan ei lumivuori saanut olla huipussaan, kun maanrakennus Tourusen ahkerat konemiehet pistivät hösseliksi, että päästään perjantaina sivakoimaan. Ensilumen latu vaatii hiihtokuntoon valmistuakseen lähes tuhat talkootuntia, Kasan levitykseen menee arviolta kolme-neljä päivää. Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Tarvainen on tehnyt pitkää päivää Taisto Viikin kanssa. Ydinporukka on yhtä kuin Huiman hiihtojaosto, jossa on tottuneita talkoolaisia. 

– Perjantaina 18.11. kello 12 päästään hiihtämään, silloin avataan lipunmyynti myös Hiihtarilla. Ennakkoon lippuja on ostettu enemmän kuin viime talven ensilumenladulle, Tarvainen laskee. 

Viime talvena kausikortin lunasti noin 150 hiihtäjää, lapsista vanhuksiin. 

– Hiihto on varsinkin ikäihmisille loistava kuntoilumuoto, Tarvainen vinkkaa. 

Viime talvena tykitetty lumi on säilynyt hyvin sahanpurun alla. 

– Tämä syksy on ollut vähäsateinen, joten siitäpä se johtuu. Viime vuonna oli eri tilanne, kun säilötty lumi oli pakkautunut kovaksi, joten sitä piti tampata ladulla. Nyt lumi on aivan erinomaista, Tarvainen sanoo ja pyöräyttää käsissään lumipallon. 

Ensilumenladusta tulee noin 1,5 kilometrin mittainen ja kuusi-seitsemän metriä leveä baana. Sillä pystyy hiihtämään niin perinteisellä kuin vapaallakin tyylillä. 

– Ensilumenlatu on oikea valopilkku tähän pimeään kaamokseen, aina iloinen Taisto Viik naurahtaa ja jatkaa: 

– He jotka latua käyttävät, tulee hyvää palautetta, että pääsee hiihtämään. Myös ulkopaikkakunnista on mukavasti kävijöitä, Viik sanoo. 

Huiman hiihtoväellä riittää ilon aiheita, sillä nyt on saatu uudet valot kolmen kilometrin mittaiselle ladulle, niin sanotulle Haaparinteen ladulle. 

– Kunhan saadaan päiväpakkasia, alkaa lumetus. Voisi sanoa, että meillä Äänekoskella on huippupaikat harrastaa. On hienoa, että kaupunki on lähtenyt mukaan

Keskustelua riittää myös tulevista SM-hiihdoista. Kisapäivä saadaan lukotettua allakkaan vasta ensi syksynä. 

– Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se on varma, että suomenmestaruuksia ratkotaan täällä Liikuntapuistossa vuoden 2024 maalis-huhtikuussa.  SM-hiihtoja ajatellen olemme jo nimenneet järjestelytoimikunnan, eli organisaatio on pystyssä ja kilpailun johtajana toimii Timo Kuorelahti. Olemme myös osallistuneet Hiihtoliiton järjestämiin koulutuksiin, Tarvainen kertoo.

Tulevana talvena tykitetään lunta jemmaan myös SM-kisoja silmälläpitäen. 

– Lumivarmuus on siten kisapäivinä taattu, Viik sanoo. 

Huiman hiihtokoulut alkoivat viime viikolla ja mukana oli kolmisenkymmentä hiihtäjän alkua.

– Kunhan saadaan ladut auki, niin sitten alkaa kiinnostus nousta lisää, Veikko Tarvainen tietää. 

Ensilumenlatu avataan pe 18.11. klo 12 Liikuntapuistossa

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy