ÄKS

Koiviston Kipinä ja Äänekosken Huima taistelevat samassa sarjassa ja kaupungin koripalloherruudesta

17.06.2020 09:10

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

Suomen Koripalloliiton pääsarjojen sarjapaikat on myönnetty kaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12, miesten I divisioona A:han 12, I divisioona B:hen 14 sarjalisenssiä. Ykkösdivisioona B:ssä tullaan näkemään jännittäviä paikalliskamppailuja, kun Koiviston Kipinä ja Äänekosken Huima ottavat mittaa toisistaan.

Kaikki miesten I divisioona B:hen urheilullisesti oikeutetut seurat (12) hakivat sarjapaikkaa, jonka lisäksi yhtä villikorttia haki kaksi seuraa. Sarjakierroksia olisi 13 joukkueen sarjassa pelattu sama määrä (26) kuin 14 joukkueen sarjassa. Aikuisten pääsarjaryhmä esitti liittohallitukselle sarjan laajentamista 14 joukkueen sarjaksi, joka hyväksyi esityksen.

– Miesten I divisioona B:stä on tullut viime vuosien aikana erittäin haluttu sarja, johon useampi seura on osoittanut kiinnostusta. Siksi olikin hienoa, että pystyimme ketterästi reagoimaan tilanteeseen ja nostamaan joukkuemäärä 14:ään. Samanlainen suuntaus on havaittavissa myös muissa sarjoissa, joten kiinnostus sarjoja kohtaan kertoo siitä, että kilpailujärjestelmämme koetaan toimivaksi, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kommentoi.

Korisliiga käynnistyy keskiviikkona 14.10. ja miesten sekä naisten I divisioonat seuraavana sunnuntaina eli lokakuun 18. päivänä. Kaikkien sarjojen runkosarjat päättyvät maaliskuun lopulla ja nousijat sekä naisten

Miesten I divisioona B 

Espoo Basket Team
Forssan Koripojat
Hyvinkään Ponteva
Jyväskylän Weikot
KaU Koris, Karkkila
Koiviston Kipinä, Äänekoski
Lahti Basketball Juniorit **
Lappeenrannan NMKY
Perniön Urheilijat (PeU-Basket)
PuHu Juniorit, Vantaa
Raholan Pyrkivä, Tampere
Tampereen Pyrintö (Pyrintö Akatemia B) *
Ura Basket, Kaarina
Äänekosken Huima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Huimafani sanoo:

  Hyvä Kipinä. Todella hieno piristysruiske paikkakunnan koripallolle. Koripallon ystäville hieno lisä koripallo tarjontaan. Näin se aika muuttuu, muutama vuosi sitten hiskin salilla Kipinällle nauruskeltiin ku pelailivat höntsä sarjaa. Nyt joukkue pelaa valtakunnan sarjaa ja haastaa tosissaan Huiman. Painaa kyllä samantien ohi. Eikä tartte olla edes mikään selvännäkijä niin nähdään että Huiman toiminta rupee oleen loppunsa edessä. Seuran junioritoiminta on täysin ala-arvoista. Uusia junioreita ei ole näkyvissä lähitulevaisuudessa, eikä toiminta sillä tasolla millä se kasvattaja seurassa pitäisi olla.

 2. Huimafani sanoo:

  Hyvä Kipinä, todellinen ilo uutinen Äänekoskelaisille koripallon ystäville. Kaupunkiin todellakin mahtuu kaksi joukkuetta B Divariin. Hieno suoritus Kipinältä nousta valtakunnalliseen sarjaan. Niin ne ajat muuttuvat ja Kipinällekki naureskeltiin muutama vuosi sitten joukkueen pelatessa hiskinmäen salissa höntsä sarjaa. Nyt joukkue on ottamassa kaupungin ykköskoukkueen viittaa harteilleen. Tekemisessä on ollut meininkiä ja asioita on tehty oikein. Toisin on Huimassa jossa on menty vuosi vuodelta alaspäin. Varsinkin juniorityö on kasvattaja seurassa todella huonossa hapessa. Kaukana ovat mahdolliset seuraavat juniorit joita kasvattajaseurassa pitäisi pystyä joka vuosi ajamaan edustuksen toimintaan mukaan. Huiman joukkueen rakenne ja materiaali lisäksi kertoo vahvasti siitä että viimeisiä vuosia vedellään. Pitääkö olla huolissaan?? Todellakin mutta Huimassa tuskin ollaan, kuhan omat pullat on hyvin uunissa!!!

  1. Joopa joo sanoo:

   Missähän jamassa on tuo kipinän juniori toiminta?😉niinpä niin,taitaa olla melko hiljasta?huiman entiset junioripojathan tuolla kipinässäkin pelailee👍

  2. Jukka sanoo:

   Mites kipinän junnu tuotanto

 3. Bullriver sanoo:

  Äänekosken hieno koripallokulttuuri nousemassa taas uuteen kukoistukseen. Kaksi joukkuetta ykkösdivari-tasolla. Paikallis-Derby tulee olemaan todella kiinnostavaa nähtävää!

 4. Penkkitopi sanoo:

  Jostain syystä Huima menettää parhaat pelaajat aina aikuisena lajiin katsomatta.

  1. Bullriver sanoo:

   Syyhän on aivan selvä. Parhaat siirtyy aina ylemmälle tasolle kuin mitä kasvattajaseura voi tarjota. Siksi nyt esim Kalle Koivunen jätti Huiman. Mutta Huima tekee arvokasta juniorityötä, vuosikymmenestä toiseen.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy