ÄKS

Koiviston päiväkotihanke etenee – ensin hommataan väistötilat

16.09.2021 10:18
Kuvituskuva.

Kesäkuun kaupunginvaltuustossa  jätettiin yksimielisesti hyväksytty toimenpidealoite, jonka mukaan lähipäiväkoti Koiviston koulun yhteyteen tulisi investoida mahdollisimman pikaisesti. Nyt suunnitelma aloite etenee kohti toteutusta.

 

Koiviston alueella on 2016-2020 syntyneitä lapsia 54. Alue on ollut ennen kaikkea lapsiperheiden suosiossa. Koulurakentaminen ja varhaiskasvatuspalveluiden vakiinnuttaminen kunnallisena palveluna tulevat jatkossa lisäämään Koiviston alueen houkuttelevuutta lapsiperheiden asuinalueena.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa on arvioitu, että Koiviston alueella on tarvetta kaksiryhmäiseen 33 paikkaiseen päiväkotiin. Kaksiryhmäisen päiväkodin henkilöstötarve on kuusi lapsiryhmässä työskentelevää työntekijää sekä yksi ns. yhdistelmätyöntekijä tukipalveluihin.

Lisäksi Koiviston alueella tulee olemaan oppilasennusteen mukaan seuraavan neljän vuoden aikana 12-14 esiopetusikäistä lasta. Lapsiryhmää edellyttää 1- 2 varhaiskasvatuksen esiopettajan henkilöresurssia.

Valtuuston toimenpidealoitteen ja kaupungin johtoryhmän toimeksiannon perusteella Kaupunkirakennepalvelut on aloittanut väliaikaisten päiväkotitilojen hankkimisen valmistelun kahden lapsiryhmän tarpeisiin.

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi 9.9.2021 kokouksessa päiväkodin väliaikaisten tilojen toimittajan. Väliaikaisten tilojen tarve on vuoden 2024 loppuun saakka, jona aikana suunnitellaan ja toteutetaan pitkäaikainen varhaiskasvatusyksikkö Koivistoon.

Koiviston koululle on varattu tilat yhdelle esiopetusryhmälle. Tila on kalustettu esiopetuksen tarpeisiin, mutta muu esiopetuksen välineistö puuttuu. Koiviston koulun oppilaaksiottoalueen esiopetuksen sijoittuminen koululle mahdollistaa joustavan esi- ja alkuopetuksen toteuttamisen.

Koiviston alueen varhaiskasvatuspalveluita käyttävät lapset on sijoitettu tällä hetkellä pääasiassa 1.9.2021 perustettuun Ääneniemen päiväkotiin ja esiopetuksessa olevat lapset Koulunmäen esiopetusyksikköön.

 

 

Vastaa

  1. Miina sanoo:

    Menkää Äänekoski nyt tulevaisuus edellä ja rakentakaa päiväkoti-vanhustentalo samaan rakennukseen, sillä se on toimiva ja tarvetta ko. toiminnalle tulevaisuudessa on varmasti

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy