ÄKS

Koiviston uusi hirsikoulu herätti ihastusta myös vanhemmissa – katso kuvagalleria!

24.12.2019 12:07
Oppilaiden työt koristavat Koiviston koulun muunneltavien luokkatilojen seiniä.
Koiviston koulun avoimissa ovissa oppilaat pääsivät esittelemään tuliterää koulua perheilleen. Samalla toimitettiin myös uuden koulun siunaus.

Koiviston koulun oppilaat ovat joulun alla päässeet siirtymään väistötiloista uunituoreeseen hirsikouluun, joka on ylittänyt uutiskynnyksen valtakunnallisessakin mediassa. Tiistaina 17. joulukuuta koululla vietettiin avoimien ovien päivää ja joululauluiltaa, jonka lopuksi toimitettiin uuden koulun siunaus.

– Kyllä tämä on iso ilon ja kiitollisuuden hetki, kun lapset ja opettajat pääsevät terveisiin tiloihin, kirkkoherra Elina Tourunen totesi.

Kierros uudella koululla paljasti, että suunnittelussa on todellakin otettu huomioon ne, jotka rakennusta käyttävät. Luokkatilat ovat muunneltavia ja käytäville on rakennettu pieniä soppia lukemiseen tai rauhoittumiseen.

– Rehtorimme Matti (Kuusinen) on ollut suunnittelussa mukana alusta saakka. Täällä on hyödynnetty paljon hänen ideoitaan, koulunkäynninohjaaja Miia Honkonen kertoo.

HIRSIKOULUSSA on uutta ja modernia tunnelmaa, mutta ei kliinisen kolkkoa. Kodikkuutta lisäävät esimerkiksi esiin jätetyt hirsiseinät ja pehmeät tekstiilit.

– Pääsimme itse vaikuttamaan siihen, miltä koulu tulee näyttämään. Täällä on niin paljon tilaa, ja akustiikka paljon parempi kuin mihin on viipalekoulussa totuttu, opettaja Helena Nissinen toteaa.

Uutta ja hienoa on myös ikioma liikuntasali. Aikaisemmin oppilaat on viety sisäliikuntaa varten linja-autoilla Honkolaan, Hietamalle tai Telakkakadun koululle.

– Tunteja on helpompi suunnitella, kun on omat tilat ja välineet. Vaikka Koiviston lapset ovatkin ulkoilun mestareita, on ihana päästä tarjoamaan heille mahdollisuus liikkua myös omassa liiikuntasalissa, Nissinen iloitsee.

KOIVISTON koulu on joutunut taistelemaan olemassaolostaan, ja viimeiset kaksi ja puoli vuotta oppilaat ovat opiskelleet väistötiloissa.

– 2,5 vuotta viipaleessa oli tarpeeksi. Kyllä tämä uusi koulu on ansaittu paitsi meille henkilökunnalle, etenkin oppilaille, opettaja Jaana-Maija Hiltunen huokaa.

Kun vanhemmat saapuivat tiistaina uuteen kouluun, kengät jätettiin kiltisti eteiseen. Oppilaat esittelivät innolla sisaruksille ja vanhemmille, mitä hienouksia uudesta koulusta löytyykään.

– Ei tällaista kyllä meidän aikaan ollut. En olisi voinut kuvitellakaan, että tämä on näin hieno, eräs vanhempi päivitteli luokkatiloja tarkastellessaan.

Uusi teknologia on tietenkin myös mukana koulun arjessa. Luokissa on älytauluja ja ovipuhelimet, ja koulun yhteiset pelisäännöt pyörivät tv-näytöllä. Tärkein niistä on ehkä numero 20:

Nauti uudesta koulusta! Tämä on tehty sinua varten“, näyttö toivottaa.

Riina Nygrén

Katso kuvista, miltä Koiviston uusi hirsikoulu näyttää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. 4711 sanoo:

    Hienoa! Olkaa ylpeitä koulustanne ja pitäkää koulusta, oppilaista ja henkilökunnasta huolta.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy