Puut taas uittamalla tehtaalle. Virkamiehistö vähemmäksi. Tavoitteena 7000–8000 ääntä.
Siinä muutama asia, jotka oman valitsijamiesyhdistyksensä perustanut Risto Hintikka, Äänekosken keskustassa asuva entinen metsäalan opettaja nosti esiin ÄKSän kokelashaastattelussa.
Vaalisunnuntai on kohtalonpäivä myös Äänekosken kuudelle kansanedustajakokelaalle. Vaaliuurnille lähtöä tekevä ÄKSän lukija voi vielä valita, ostaisiko omalta paikkakunnalta.
Risto Hintikka
oma valitsijayhdistys
62-vuotias metsänhoitaja (eläkkeellä)
1. Miksi ja miten lähdit politiikkaan?
Kiinnostuin politiikasta vasta kolme vuotta sitten, kun huomasin, etteivät asiat ole kuten pitäisi. En ole politiikan ryvettämä.
Lähdin kunnallisvaaleissa keskustan ehdokkaaksi. En olisi päässyt keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi, joten liityin kristillisdemokraattien jäseneksi. Kun hekään eivät ottaneet ehdokkaakseen, keräsin itse sata valitsijayhdistykseen sata nimeä.
2. Mille Äänekoskea koskevaa erityistä asiaa haluaisit muuttaa tai parantaa (yleisimpiä asioita kuten vaikkapa työttömyyttä ja vanhustenhoitoa ei hyväksytä vastaukseksi)?
Tulevan biotuotetehtaan kuljetuksia varten pitäisi rakentaa silta Salakasta Piilolanniemeen, niin jäisi rekkaliikenne keskustasta pois. Myös puiden uiton voisi aloittaa uudestaan.
3. Jos jostain valtion menosta on pakko säästää, minkä leikkauksen sinä hyväksyisit?
Virkamiehistä. Maataloushallinnossa on 6000 virkamiestä Suomen 60 000 maatilaa varten. Määrä on kestämätön. Opetushallinnon voisi sulauttaa opetusministeriöön ja satsata rahaa perusopetukseen.
4. Mitkä puolueet haluaisit seuraavaan hallitukseen (realistinen mahdollisuus yhteensä vähintään 110–120 kansanedustajaan)?
Keskusta, kokoomus ja SDP.
5. Miten realistisina pidät omia mahdollisuuksiasi tulla valituksi?
Pidän sitä mahdollisena. 7000–8000 ääntä riittää. Saan muitakin kuin metsänomistajien ääniä, sillä olen esittänyt erilaisia ajatuksiani. Mitään ei saa, jos ei yritä.
X-arvio: Kaikilla ehdokkailla on lähtökohtaisesti yhtäläinen teoreettinen mahdollisuus mennä läpi.