ÄKS

Kokoomuksen vaalibussi kaartoi Kokoomoon

30.03.2023 10:05 (muokattu 01.04.2023 10:55)
Severi Hokkeri, Matti Vihelä, Emilia Koikkalainen, Terhi Simonen-Jokinen, Ville Väyrynen, Sinuhe Wallinheimo ja Niilo Nissinen.

Torikadulla sijaitseva Kokoomo täyttyi äärimmilleen perjantaina. Oliko syynä makkaran tuoksu vai Kokoomuksen vaalibussi, joka kaartoi kokoomuslaisten olohuoneen eteen? 

 

Bussi toi mukanaan eduskuntavaaliehdokkaat Severi Hokkernin, Emilia Koikkalaisen, Niilo Nissisen, Terhi Simonen-Jokisen, Matti Vihelän, Ville Väyrysen ja Sinuhe Wallinheimon.

Kokoomus on gallupien mukaan vaalin suurin puolue, tiukkaa tulee, sillä kolme puoluetta on yhden prosenttiyksikön sisällä. Ennusteiden mukaan Keski-Suomessa kokoomuksen kansanedustajien määrä on tuplaantumassa kahteen. 

– Jännittävä vaaliviikko menossa, gallupit mittaavat menneisyyttä ja ne pitää toteuttaa joka kerta erikseen, Kokoomossa tuumattiin.

Vaalien asetelma puhututti eniten. Viimeisimpien puoluejohdon vaaliväittelyiden kiivaudet kirvoittivat monia mielitä. Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo otti puhelimen esiin ja kuuntelutti paikallaolijoilla pienen pätkän  Marinin ja Purran keskinäistä vaaliväittelyä.

– Tässä ei saa enää sanoista selvää.

Ihmetystä nousi myös Perussuomalaisten vaaliohjelman puutteesta. Sen perään on kysytty useampaan otteeseen, mutta ohjelmaa ei lupauksista huolimatta ole julkaistu.

– Onko todella niin, että Perussuomalaiset menevät vaaleihin sammutetuin lyhdyin. He eivät suostu kertomaan, mihin suuntaan Suomea on tarkoitus viedä seuraavalla vaalikaudella, ihmetteli eduskuntavaaliehdokas Niilo Nissinen omassa puheenvuorossaan.

Keskusteluiden aikana käytiin läpi aiheita myös liittyen muun muassa metsiin, sähköistyvään liikenteeseen, yrittäjien verokannustimiin ja sukupolvenvaihdoksiin.

Metsien omistus ja hallinto-oikeus pitää pysyä isännillä, korosti Sumiaisissa asuva ehdokas Matti Vihelä ja jatkoi:

– Vasemmistohallitus on nyt nähty ja todettu, että toista kertaa siihen ei ole varaa, Vihelä sanoi.

Hyvä tunnelma ja positiivinen väre ilmassa sai vaalibussin mukana kiertäneen Keski-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiaisen pohtimaan asetelmia.

–Olen kiertänyt vuosien aikana useat vaaliteltat. Näiden vaalien kierroksilla on aika uskomaton tunnelma. Väkeä on enemmän kuin aiemmin ja ihmiset tulevat kertomaan, kuinka nyt on vihoviimeinen aika muuttaa tämä järjetön törsääminen ja tulevaisuudesta nakertaminen, Rouhiainen sanoi. 

Edit: Lisätty Ville Väyrysen nimi kuvatekstiin.

Vastaa

  1. Juhani sanoo:

    Olihan tuolla paikalla, kuten potretistakin huomaa, myös ehdokas Ville Väyrynen – toisena oikealta.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy