ÄKS

Kompassit ja lenkkarit esiin – pian alkaa tiistairastit

12.04.2023 21:45
Arkistokuva.

Suunnistusseura Rasti E4:n järjestämät tiistairastit alkaa 25.4. Ensimmäisenä rastit järjestetään Äänekosken koulukeskuksen kartalla. Iltarasteilla on suunnistusratoja kaikille kuntosuunnistuksesta kiinnostuneille, ikään ja suunnistuskokemukseen katsomatta.

 

Matkat rasteilla vaihtelevat 1-7 km välillä. Ratoja on tarjolla niin aloittelijoille kuin kokeneillekin suunnistajille. Lyhin rata tehdään aina mahdollisimman helpoksi, joten se sopii hyvin aloittelijoille. Tänä kesänä järjestetään myös viime vuonna suuren suosion saanut lasten suunnistuskoulu. Suunnistuskouluiltoina on tarjolla RR-rastireitti, jossa reitti on merkitty karttaan ja viitoitettu maastoon.

Rastilippuja saa etsiä huhtikuusta syyskuun loppuun saakka tiistaisin. Poikkeuksena on toukokuussa järjestettävä perinteinen iltarastiviikko, jolloin XE4:n rastit ovat maanantaina 22.5. ja yhteistyöseurojen rastit tiistaina 23.5. ja torstaina 25.5. Pyöräsuunnistuksesta kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan lajia Sirkkaharjussa 9.5. Omatoimirasteja tarjotaan tänäkin kesänä heinäkuussa loma-aikaan. Syyskuussa iltojen pimetessä on luvassa myös yösuunnistusta.

Lasten suunnistuskoulu järjestetään kevään aikana kuusi kertaa ja syksyn aikana seitsemän kertaa. Suunnistuskoulun harjoitukset ovat tiistaisin klo 18.00-19.00. Suunnistuskoulu on tarkoitettu 5-10 -vuotiaille lapsille. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistustaitoja, harjoitellaan sujuvaa menoa metsässä ja testataan suunnistusratoja kokeneiden ohjaajien johdolla. Varusteina riittää ulkoliikuntaan sopivat vaatteet.

Osallistumismaksu on aikuisilta 5 euroa ja kaikki alle 18-vuotiaat saavat suunnistaa ilmaiseksi (Huom! Ohjatun lasten suunnistuskoulun maksu 20€). Ajanotossa käytettävän Emit-kortin voi vuokrata iltarastitapahtuman yhteydessä.

Tapahtumien sijainnit löytyvät parhaiten Rastilipusta (www.rastilippu.fi).
Lisätietoja tapahtumista löytyy Rasti E4:n kotisivuilta (www.rastie4.fi) sekä Xe4-RastiE4 Facebook-sivustolta.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy