Heinäkuussa lanseerattu Keitele-olut sai pikkuveljen marraskuun lopussa. Konginkangas-olut pääsee kaupan hyllyyn hyvissä ajoin ennen joulua. Konginkangas on Keitele-sarjan olut 2/5.
– Tämän viikon aikana pääsee jo maistelemaan. Olut on valmis, nyt vaan odotellaan etikettejä. Kun on panimolla valmista, heti yritetään saada vaikka pienikin erä myyntiin. Lähden vaikka itse Palokasta hakemaan, naurahtaa Citymarket-kauppias Mika Lankinen.
Nimenomaan Lankinen on seutukunnan omien oluiden takana. Idea lähti Lankiselta ja oluen panee palokkalainen panimo Hiisi ja etiketin taiteili äänekoskelainen Haapamäen Jari mainostoimisto Ad Alfredista.
Keitele-olut sai pelkkää hyvää palautetta. Pullot kulkeutuivat ympäri Suomea, kun kesäasukkaat veivät sitä mukanaan kotikonnuilleen. Parintuhannen pullon satsi katosi kaupan hyllyiltä viidessä päivässä.
–Monet pääsivät kuitenkin maistamaan, sillä keskiverto asiakas osti pari-kolme pulloa, Lankinen kertoo.
Jokainen viidestä oluesta on oma uniikki tuotteensa, jolla on seutuun viittaava piirre. Miltä maistuukaan Konginkangas, tuo kalamiehen iltaolut?
– Kaurainen, kevyen savuinen, pehmeä red ale. Ei liian styrkkaa millään akselilla vaan mukavan leppoisa, pehmeä ja persoonallinen. Kevyesti savuinen, ei palvikinkkua, vaan suuhun pyörimään jäävä pehmeän savun vivahde. Käy yhtä hyvin ruokapöytään kuin ruoan jälkeen nojatuolissa mietiskelyn avuksi, kuuluu Panimoyhtiö Hiisi Oy:n Mikko Mäkelän kuvaus.
Oluen värikin on punertavan kuparinen, eli sopii oikein hienosti myös joulupöytään.
Viiden oluen sarjan seuraavat oluet ovat Sumiainen, Suolahti ja Äänekoski. Tarkoitus olisi saada koko sarja hyllyihin vuoden 2015 loppuun mennessä. Milloin saamme odottaa seuraavaa?
– Sumiainen on vuorossa seuraavana. Kesän kauniille Sumiaisille sopii ajankohdaksi kevään loppupuoli. Olutta on luvassa kun räystäät tippuvat jo reilummin, Lankinen vihjaa.