ÄKS

Koronanyrkin tiedote: KSSHP:n alueen koronavirustilanne ottanut käänteen huonompaan – Alue pysyy kuitenkin perustasolla

21.09.2021 10:00
Toisen rokoteannoksen ottaminen on tärkeää, jotta täysi rokotesuoja kehittyy.

Maanantaina kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) totesi alueen koronavirustilanteen ottaneen käänteen huonompaan.

 

Koronavirustilanne on huonontunut erityisesti Jyväskylässä, missä tartunnat leviävät rokottamattomien ja vajaan rokotesuojan omaavien nuorten aikuisten keskuudessa yöelämässä. KSSHP:n alue pysyy kuitenkin edelleen perustasolla.

Kiihtymisvaiheen kriteerien täyttymisestä huolimatta myös Jyväskylä pysyy perustasolla

Vaikka Jyväskylän kaupungin koronatilanne täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit, pysyy kaupunki silti perustasolla. Suuri osa tartunnoista on todettu 18-30-vuotiailla nuorilla aikuisilla, jotka ovat olleet joko rokottamattomia tai kerran rokotettuja. Sairastuneet ovat liikkuneet Jyväskylän keskustan ravintoloissa ja baareissa. Laajat ravintola-altistumiset kuormittavat tartunnanjäljitystä, sillä altistuneiden tavoittaminen on hankalaa. Odotettavissa on, että tartunnat lisääntyvät tiedossa olevien tartuntaketjujen seurauksena. Tartunnat eivät ole aiheuttaneet sairaalakuormitusta.

Vasta toinen rokoteannos antaa täyden rokotesuojan

Toisen rokoteannoksen ottaminen on tärkeää, jotta täysi rokotesuoja kehittyy. Täysi rokotesuoja ehkäisee koronatautia erittäin tehokkaasti. Täysin rokotettujen sairastumisriski on merkittävästi pienempi kuin rokottamattomilla. KSSHP:n alueella tehosteannoksia on edelleen jakamatta. Tehosteannos on mahdollista ottaa, vaikka ensimmäisestä annoksesta olisi mennyt jo 12 viikkoa.

Kolmannen rokoteannoksen osalta odotetaan vielä tarkempaa arviota THL:ltä, jonka jälkeen aloitetaan kolmanteen rokoteannokseen oikeutettujen riskiryhmäläisten kartoitus.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy