ÄKS

Koronanyrkki: Jyväskylä siirtyy leviämisvaiheeseen, Äänekoski pysyy kiihtymisvaiheessa

09.08.2021 15:56 (muokattu 09.08.2021 15:59)

Jyväskylän statusta päädyttiin muuttamaan korkean ilmaantuvuusluvun vuoksi. Koronanyrkkiä huolestuttaa ihmisten välinpitämättömyys.

 

Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätyi kokouksessaan 9. elokuuta siihen, että Jyväskylä siirtyy koronavirusepidemiassa leviämisvaiheeseen ja muu sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Jyväskylän statusta päädyttiin muuttamaan korkean ilmaantuvuusluvun vuoksi, joka hankaloittaa huomattavasti perusterveydenhuollon toimintaa. Ilmaantuvuusluku on Jyväskylässä ollut 158,2 viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Äänekoskella puolestaan ollaan viime viikolla eristysten ja karanteenien ansiosta menty parempaan suuntaan ja muualla sairaanhoitopiirien alueella yksittäisiä tartuntoja on viime viikkoina todettu usealla paikkakunnalla. Koronanyrkki päätyi tänään siihen, että Jyväskylä pois lukien muu sairaanhoitopiirin alue pysyy kiihtymisvaiheessa.

Tämän lisäksi kokouksessa jaettiin yhteinen huoli Jyväskylän perusterveydenhuollon toimintakyvystä, joka on viime aikoina ollut koronan vuoksi varsin kuormittunutta. Jäljitys onnistuu Jyväskylässä tällä hetkellä noin 50-prosenttisesti. Tartuntaketjuja on useita ja nyt on pelko siitä, että kohta ei enää pystytä tietämään, mistä ihmiset ovat saaneet koronatartunnan.

Tällä hetkellä on tiedossa, että korona on viime viikkoina levinnyt Jyväskylässä hyvin nopeasti erilaisissa yksityistilaisuuksissa, ravintoloissa ja festareilla. Valtioneuvosto tulee päättämään tänään annettavien tietojen perusteella myöhemmin, otetaanko Jyväskylässä käyttöön esimerkiksi ravintolatoiminnassa leviämisvaiheen kriteerit.

Koronanyrkki toi kokouksessa esiin myös huolen kansalaisten välinpitämättömyyden leviämisestä. Koronanyrkki muistuttaakin kansalaisia siitä, kuinka tärkeä on nyt käyttäytymistavan muutos, eli maskeja käytetään lähikontakteissa ja eikä turvavälien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä unohdeta. Myös kaikkien yli 12 -vuotiaiden olisi hyvä muistaa koulujen alkaessa maskisuositus lähikontakteissa. Koronanyrkki haluaa vedota myös kaikkiin kansalaisiin, että he ottaisivat koronarokotteen sekä siihen liittyvän toisen tehosterokotteen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy