ÄKS

Koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen epidemiologinen tilanne ei aiheuta nykyistä tiukempia rajoitustoimenpiteitä

05.03.2021 11:22

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Alueellinen tartuntatautien alueellinen johtoryhmä eli ns. Koronanyrkki kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen määrittämään, pitäisikö myös KSSHP:n alueella ottaa käyttöön Koronanyrkin vallassa olevia tiukempia rajoitustoimenpiteitä.

Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n alueella epidemian osalta tilanne on edelleen varsin hyvä. Ilmaantuvuusluvut eivät ole nousseet, altistustieto on saatu 80 prosenttisesti koronaan sairastuneilta, altistuneiden jäljitys toimii 1-2 päivän sisällä, eikä sairaalahoidon kapasiteetti ole kuormittunut.
Kokouksessa todettiin, että alueelle ei ole tässä vaiheessa syytä ottaa tiukempia rajoitustoimenpiteitä, koskien esimerkiksi peruskoulun yläkoululaisten etäopetukseen siirtymisestä. Koronanyrkki totesi, että KSSHP:n alueella riittävät tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset. Mikäli tilanne KSSHP:n alueella muuttuu, tilannetta arvioidaan uudelleen.
Koronanyrkki vetosi sairaanhoitopiirin alueen väestöön tukeen ja vastuuseen epidemiologisen tilanteen hillitsemiseksi. Kansalaisia muistutetaan, että koronatesteihin mennään pienistäkin oireista. Muihin ihmisiin tulee pitää 2 metrin etäisyys. Kansalaisten on tärkeä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa on muita ihmisiä.
Yleisömäärä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa sisä- ja ulkotiloissa on 10 henkilöä AVI:n voimassa olevan päätöksen mukaan 31.3.2021 saakka.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy