Koronarokotekoordinaatioryhmä (ns. Koronarokotenyrkki) ) kokouksessaan alueen rokotekattavuuden olevan hyvä. Ensimmäisen rokoteannoksen ovat saaneet pääsääntöisesti kaikki, jotka sen ovat halunneet ottaa. Myös koulujen yli 12-15-vuotiaiden juuri alkaneet rokotukset ovat edenneet hyvin.
Rokotekattavuus notkahtaa vain yhden ikäryhmän, eli nuorten aikuisten (25-34-vuotiaiden) suhteen. Nuorten aikuisten on ollut mahdollista hankkia rokote jo kesästä asti, mutta neljäsosa alueen nuorista aikuisista on yhä rokottamatta. Nyrkki haluaakin kannustaa nuoria aikuisia nyt ottamaan rokotteen. Rokote on hyvä suoja vakavaa koronavirustautia vastaan ja suurempi rokotekattavuus auttaa koronavirusrajoitteiden purkamisessa myös yhteiskunnallisella tasolla.
KSSHP:n alueen kunnat pyrkivät järjestämään mahdollisimman helppoja keinoja ottaa rokote lähiviikkojen aikana. Keinoihin voivat kuulua esimerkiksi ajanvarauksettomien walk in-rokotuspäivien järjestäminen sekä ylimääräisten, pop up-tyylisten rokotuspisteiden pystyttäminen kunnan muiden palveluiden yhteyteen. Omaa tehosteannosaikaa on mahdollista myös aikaistaa, jos kunnalla on ylimääräisiä rokotteita. Aikaistamisen harkintaa suositellaan erityisesti abiturienteille, jotka voivat rokotetta aikaistamalla välttää karanteenin tai sairastumisen syksyn kirjoitusten aikana.
Koronavirusrokotteen jälkeen tulee välttää äärimmäisen raskasta urheilua, normaalia liikuntaa voi harrastaa oman voinnin mukaan
Rokotuksen jälkeinen kielto harrastaa urheilua koskee vain äärimmäisen raskasta urheilua, ei normaalia liikuntaa. Normaalia liikuntaa voi THL:n mukaan harrastaa oman voinnin mukaan. Raskasta urheilua on hyvä välttää rokotteen ottamisen jälkeen muutamasta päivästä viikkoon.