ÄKS

Koronarokotuksen voivat nyt varata kaikki 16 vuotta täyttäneet kuntalaiset

17.06.2021 11:11

Ensirokotuksen on saanut noin 9 200 äänekoskelaista. Rokotusaikoja voivat varata nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet kuntalaiset.

 

Rokotukset ovat edenneet Äänekoskella samassa tahdissa kuin muualla Keski-Suomessa. Ajanvaraus avataan nyt 15.6.2021 alkaen kaikille 16 vuotta täyttäneille äänekoskelaisille.

Koronan sairastaneet henkilöt voivat ottaa rokotteen 6 kuukauden kuluttua sairastamisesta. Raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen eikä hedelmällisyyshoitoja tarvitse siirtää koronarokotteen vuoksi. Myös koronarokotteen 7-14 vuorokauden varoaika muihin rokotteisiin on poistunut.

65 vuotta täyttäneet voivat valita ensirokotteeksi AstraZenecan rokotteen tai muun sillä hetkellä tarjolla olevan rokotteen. Sen sijaan alle 65-vuotiaiden ei ole mahdollista valita AstraZenecan rokotetta.

Asiakkaiden on itse varattava ensimmäinen rokotusaikansa joko sähköisesti tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen. Tehosterokotukseen ajan (2.rokotus) asiakas saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Mikäli varattu tehosterokotusaika on tarve vaihtaa, sen voi tehdä ainoastaan soittamalla terveyskeskukseen – älä siis itse varaa korvaavaa aikaa sähköisesti! Kaikki sähköisessä ajanvarauksessa olevat ajat on tarkoitettu ensirokotteiden saajille. Toivomme, että tehosterokotteen aikaa vaihdetaan vain pakottavista syistä. Rokotteiden säilyvyysaika on lyhyt ja tehosterokotteiden määrä on varattu sen mukaisesti, paljonko ensimmäisiä rokotteita on kullakin viikolla annettu.

Rokotusajat toivotaan varattavan ensisijaisesti sähköisesti. Aikoja on varattavissa noin kolmeksi viikoksi eteenpäin. Rokotuspaikka on Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy