ÄKS

Koronarokotusten eteneminen Äänekoskella, muuttunut ohjeistus 23.12.2021

23.12.2021 15:50

Ensirokotteen on saanut noin 14 200 kuntalaista, kaksi rokoteannosta noin 13 000 ja kolme rokoteannosta saaneita on noin 1 900. Kolmanteen rokotteeseen on oikeutettuja nyt kaikki 18 vuotta täyttäneet sekä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet.

 

60 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmien kolmansien koronarokoteannosten antaminen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti prioriteettijärjestyksessä ensimmäisenä. 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat ottaa kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotteesta on kulunut 3-4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4-6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan jo 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Äänekosken terveyskeskuksessa tarjolla olevat koronarokotusajat on tarkoitettu sekä ensimmäistä, toista että kolmatta rokotusta tarvitseville. Varauksen syyhyn täytyy laittaa maininta, monesko rokotus on kyseessä.

Asiakkaat voivat varata itse ajan kolmanteen rokotukseen, kun huomioivat, että edellisestä rokotteesta on kulunut edellä kerrotun mukainen riittävä aika. Aikaa varatessa valitse palveluksi Rokotus ja varauksen syyksi Covid19. Täyttäessäsi tietojasi, kirjoita kohtaan ”Kuvaile lyhyesti varauksen syytä”: 3. koronarokote. Saamansa rokotteen päivämäärän voi tarkastaa Omakannasta. Laitoksissa ja hoivakodeissa asuvien rokotukset hoidetaan terveyskeskuksen toimesta yksikön kanssa ajankohdista sopien.

Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Sähköisestä ajanvarauksesta on julkaistu 23.9.2021 ”ajankohtaista koronasta”-sivulla erillinen ohje. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta varata tai perua aikaa sähköisesti, voit varata (tai perua) ajan soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

HUOM! Mikäli et pääsekään varaamallesi ajalle, muistathan perua sen joko sähköisesti tai soittamalla ajanvaraukseen!

Tällä hetkellä THL:n ohjeistuksen mukaan rokotetaan 5-11-vuotiaista lapsista vain riskiryhmiin kuuluvia. Äänekoskella rokotukset alkavat tammikuussa 2022. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Vaikka koronatauti on lapsilla yleensä lievä, riskiryhmiin kuuluvien lasten sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Toisaalta koronatauti voi pahentaa heidän perussairauttaan.

Riskiryhmiin kuuluvien lasten vanhempiin ollaan yhteydessä terveyskeskuksen neuvolasta viikkojen 51-52 aikana. Mikäli soittoa ei kuulu 2.1.2022 mennessä, vanhempia pyydetään ottamaan yhteyttä lastenneuvolan keskitettyyn ajanvaraukseen ma-pe klo 10-11 välisenä aikana, puh. 020 632 2696.

Lasten riskiryhmät voi tarkastaa alla olevasta THL:n linkistä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille/koronarokotukset-lapsille-ja-nuorille/5-11-vuotiaiden-lasten-koronarokotukset#riskiryhm%C3%A4t

EU:n koronatodistukset on saatavilla Omakannassa. Todistuksen koronarokotuksista, testituloksesta ja sairastetusta koronataudista saa kanta.fi –sivulta. Kirjautuminen vaatii verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttöä. Mikäli havaitset puutteita rokotustiedoissasi, ota yhteyttä Äänekosken terveyskeskukseen asian tarkastamiseksi.

Rokotustiedotteita julkaistaan www-sivuilla vähintään kerran kuukaudessa tai ohjeiden muuttuessa. Uusimmat tiedotteet löytyvät parhaiten Äänekosken kaupungin etusivun kohdasta Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet.

Lisätietoa koronarokotteista saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy