ÄKS

Koronatartuntojen määrä on laskussa Keski-Suomen hyvinvointialueella – rokotteita on annettu ennätysmäärä

28.11.2023 08:27
Jätevesiseurannan perusteella koronavirusten määrä on kääntynyt laskuun niin Keski-Suomessa että muuallakin Suomessa.

Rokotenyrkki kokoontui tarkastelemaan Keski-Suomen hyvinvointialueen korona- ja influenssatilannetta ja rokotuskattavuutta.

Kokouksessa todettiin, että jätevesiseurannan perusteella koronavirusten määrä on kääntynyt laskuun niin Keski-Suomessa että muuallakin Suomessa. Koronatartuntojen laskua kuvastaa hyvin myös se, että sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa koronapotilaiden määrä on laskussa. Influenssaepidemia ei ole vielä käynnistynyt, vaikka yksittäisiä tartuntoja on jo todettu.

Kokouksessa todettiin myös, että vajaan kolmen viikon aikana Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu jo nyt joukkorokotuksissa influenssa- ja koronarokotteita ennätyksellinen määrä. Tähän aamuun mennessä Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu rokotteita riskiryhmäläisille noin 44 000 kappaletta. Keski-Suomen hyvinvointialue sai influenssarokotteita itselleen vasta lokakuun loppupuolella eli vain pari viikkoa ennen rokotusten alkamista. Ajoitus oli sopiva suositukselle, sillä tänä vuonna Terveyden- ja hyvinvoinnin (THL) laitos suositteli, että suuret yleisörokotukset aloitettaisiin vasta marraskuun puolivälin jälkeen.

Kokouksessa tuotiin esille myös, että influenssarokotteiden ajanvarausaikoja on lisätty terveysasemilla niiden henkilöiden osalta, joiden on esimerkiksi liikuntarajoitteiden tai jonkin muun terveydellisen esteen vuoksi mahdotonta osallistua yleisiin joukkorokotuspäiviin.

Seuraavan kerran Rokotenyrkki kokoontuu tarkastelemaan Keski-Suomen hyvinvointialueen korona- ja influenssarokotustilannetta 18.12.2023.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy