ÄKS

Koronatilanne Äänekoskella: tartuntamäärät ovat edelleen korkealla tasolla

27.01.2022 15:47
Arkistokuva.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmässä todettiin tänään torstaina, että millä toimialalla tahansa voi olla vaikea pitää palvelutasoa yllä, jos henkilökuntaa sairastuu paljon.

 

Tähän mennessä henkilöstöä on ollut tavallista enemmän pois kotihoidossa, osassa kouluissa ja päiväkodeissa, joissa on jouduttu tekemään erityisjärjestelyjä. Toimialojen varautumissuunnitelmia ja henkilöstön siirtosuunnitelmia on päivitetty.

Äänekosken koronatartunnoissa ollaan huippulukemissa edelleen. Tällä viikolla tähän mennessä tartuntoja on ollut 65 ja viime viikolla 90 kappaletta.

– Meidän tartunnat ovat siellä satasen pinnassa, mutta se ei ole kokonaiskuva, koska kaikki eivät tule enää meille näytteisiin. Jos tauti on lieväoireinen, ei testeihin tarvitse tulla, ylilääkäri Keijo Lukkarinen sanoo.

Äänekosken epidemiavastaanotolla on 30-50 potilasta päivässä. Terveyskeskussairaalassa on varattu kuusi infektiopaikkaa koronapotilaille. Tartunnanjäljitys on hieman rauhoittunut, koska nyt soitetaan vain tartunnan saaneille, eikä altistuneita kartoiteta.

Rajoitukset jatkuvat 20.2.2022 asti

Äänekosken koronajohtoryhmä ei asettanut uusia rajoituksia tai suosituksia, mutta kaupungin linjausta joukkue- ja kontaktilajien ottelu- ja kilpailutoiminnan sekä leiritoiminnan kiellosta jatketaan kaikissa ikäluokissa ajalla 27.1.-20.2.2022. Poikkeuksena ovat koripallon 1A ja 1B -divisioonan sarjapelit sekä jääkiekon 2 -divisioonan sarjapelit.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi viime viikolla ns. turvavälipäätöksen sisätiloissa ja 20 hengen kokoontumisrajoituksen sisä- ja ulkotiloissa 20.2.2022 asti. Äänekosken kaupunki noudattaa määräystä kaikissa tiloissaan, eikä koronapassilla voi vapautua rajoituksista.

Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset jatkuvat edelleen.

Liikkeellä on nyt monenlaista ohjetta perheenjäsenten eristykseen liittyen. Osa Suomen sairaanhoitopiireistä on luopunut myös eristystodistuksista kokonaan, eikä sosiaali- ja terveysministeriöstä ole saatu vielä uusia ohjeistuksia. Äänekosken kaupungissa seurataan valtakunnallista ohjeistusta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki keskustelee asiasta seuraavan kerran maanantaina.

Oireettomien tai lieväoireisten ei tarvitse mennä terveysaseman koronatestiin, eikä lieväoireisia lapsia tarvitse testata. Positiivisen kotitestin tehnyt voi tulla edelleen Äänekosken terveysaseman koronatestiin, jos tarvitsee eristystodistuksen esimerkiksi työnantajaa varten. Positiivisen koronatestin saanut laitetaan eristykseen 5-10 päivän ajaksi. Jos koronavirukselle altistunut on oireeton, voi jatkaa normaalia elämää, mennä työhön ja kouluun, kun muistaa noudattaa koronaturvaohjeita.

Äänekosken rokotuskattavuus on hyvä

Rokotukset etenevät edelleen hyvällä tahdilla ja kolmansia rokotuksia annettiin alle viikossa 850 kappaletta. Ensimmäisen annoksen on saanut 14 450, kaksi annosta 13 500 ja kolmannenkin rokotteen on saanut 8 000 äänekoskelaista. 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset ovat myös hyvässä vauhdissa.

Rokotuspäiviä hajautetaan taajamiin ja rokotuspäiviä on luvassa Sumiaiseen, Konginkankaalle ja Suolahteen ja ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteesta ajanvaraus.aanekoski.fi.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy