ÄKS

Koronavirus: Valmiuslain mukaiset toimenpiteet Äänekosken kaupungissa

17.03.2020 18:13
Äänekoskella toimitaan kuten tällaisessa poikkeustilanteessa kuuluukin toimia.
Äänekosken kaupungin koronavirusjohtoryhmä linjasi seuraavaa:

 

Varhaiskasvatuspalvelut ja esiopetus: Toiminnat jatkuvat normaalisti valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Kaupunki suosittaa lasten hoitamista kotona, niiden huoltajien ja vanhempien osalta, jotka ovat esimerkiksi hoitovapaalla, opiskelemassa tai työttömänä. Yksityiskohtaiset ohjeet toimitetaan lasten huoltajille ja vanhemmille.

Koulut: Koulujen tilat suljetaan ja lähiopetus keskeytetään valtioneuvoston linjauksen perusteella 18.3. alkaen. Esiopetusta ja perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetusta kuitenkin annetaan lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille tarpeen mukaisesti. Kouluruokailu sekä aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään edellä mainituille oppilaille. Kuraattorit ja psykologit ovat kouluilla tavoitettavissa. Pääosa oppilaista opiskelee 18.3. alkaen kotona ja ohjeet etäopetuksesta annetaan luokka ja ryhmäkohtaisesti Wilman kautta. Opetuspalvelut edellyttävät oppilaiden huoltajien ottavan Wilma-tunnukset käyttöön.

Kaupungin tilat: Aiemmin ilmoitettujen tilojen ja toimintojen lisäksi suljetaan 18.3. alkaen myös seuraavat tilat: kirjastot, museo, nuorisotilat, työpaja, kuntouttavan työtoiminnan yksiköt sekä musiikkiopisto. Musiikkiopiston opetusta jatketaan etäopetuksena mahdollisuuksien mukaan.

Arjen Tuki: Seniorikeskus ja seniorineuvola, työ- ja päivätoiminta (Mintake ja Dynamo) suljetaan. Muistihoitaja, muistikoordinaattori, ennaltaehkäisevän työn ohjaaja, kotihoidon fysio- ja toimintaterapeutti tekevät vain välttämättömät hoidot, jotka arvioidaan tapauskohtaisesti. Arjen Tuen asiakasohjaus ja palvelutarpeen arviointi tehdään pääsääntöisesti puhelimitse.

Tapahtumat: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Kielto päättyy 13.4.

– On hyvä, että valtioneuvosto päätti valmiuslain käyttöönotosta nopealla aikataululla, koska tällä tavoin voidaan hidastaa viruksen hallitsematon ja nopea leviäminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen kommentoi.

Vastaa

 1. Marke Tuominen sanoo:

  Elämme poikkeusaikoja.
  Tarvitaan määrätietoisia ja nopeita toimenpiteitä
  .
  Kuinka kaupunki auttaa asukkaita?

  Tarkoitushan on etteivät +70 sairastuisi tai muut riskiryhmässä olevat.

  Ihmettelen kuinka kaikkien tarpeista huolehtimine tapahtuu käytännössä.
  Yhteiskunnan resurssit ja logistiikka tuskin kestävät.

  Siksi tarvitsemme paljon vapaaehtoisuuttakin,sitä tarvitsee myös kaupunki.

  Eikö nyt olisi kiire perustaa vapaaehtoistyötä kokoava sivusto internettiin jonka kautta vapaaehtoistoiminta välittävä palvelu toimisi ja missä olisi myös seurakunta mukana ja jota kaupunki koordinoi.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy