ÄKS

Kotisatama sai lahjoituksena kaksi tablettia yhteydenpitoon

05.06.2020 16:02
Kotisataman Helena Kärki, Heli Ohvo ja Anne Parkkinen ottivat lahjoitukset kiitollisena vastaan. Seremoniassa mukana Harri Hintikka sekä kyläyhdistyksen Kari Lahtinen ja Terho Poikolainen.
Suolahden kyläyhdistys osti tabetin helpottamaan yhteydenpitoa. Haastekeräys toi toisen tabletin Kotisataman asukkaiden iloksi.

Äitienpäivänä ilmaan heitettyyn haasteeseen tarttuivat Suolahden Lions Club (100 euroa), Ilmastointipalvelu P. Savolainen (50e), Maanrakennus Tourunen (50e) ja Ramin Rauta ja LVI (50e). Kyläyhdistys laittoi pottiin 250 euroa.

– Summalla saatiin Kotisataman molempiin kerroksiin omat yhteydenpitovälineet, eli tabletit, kyläyhdistyksen Kari Lahtinen kertoo.

Tablettien lisäksi ostettiin langattomat mikrofonit ja kuulokkeet. Euronics Kella asensi tabletit käyttövalmiiksi ja koulutti henkilökunnan käyttämään laitteita.

– Jos apua tai ohjeita tarvitaan lisää, apu löytyy läheltä, kauppias Harri Hintikka veistelee.

Henkilökunta otti lahjoitukset vastaan kiitollisena. Korona-aikaan on laitoksessa asuvien vanhuksien yhteydenpito ulkomaailmaan ollut hyvin ohutta.

– Puhelimen välityksellä on pidetty omaisiin yhteyksiä, joten näköyhteys tulee olemaan mukava juttu puolin ja toisin, Kotisataman hoitaja Helena Kärki sanoo.

Yhteys saadaan ilmaisen WhatsApp -sovelluksen kautta, jonka voi ladata puhelimeen, tabletille tai tietokoneelle.

– On hienoa, kun voi olla mahdollistamassa näköpuheluita, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen sanoo, ja kiittää haasteeseen vastanneita lahjoittajia.

Äänekosken kaupungin Arjen tuki on ottanut koronan vuoksi melkoisen digiloikan.

– Meillä on saanut muun muassa katsoa Äänekosken seurakunnan jumalanpelvelukset, jotka on striimattu Facebookiin kautta verkkoon, Anne Parkkinen sanoo.

Kotisatama tiedottaa laitoksessa asuvien omaisia, mihin numeroon voi ottaa liveyhteyden.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy