ÄKS

KSSHP rajoittaa 6.4. alkaen puolison tai tukihenkilön läsnäoloa keisarileikkauksissa ja vuodeosastolla

04.04.2020 12:02
Rajoituksilla pyritään välttämään koronavirustartunnat
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri rajoittaa maanantaista 6. huhtikuuta klo 00.00 alkaen synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa sairaalassa koronavirustartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana Naistenosastolla synnytyksen käynnistysvaiheessa tai synnytyksen jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana myöskään keisarileikkauksessa. Hän saa tulla sektioäidin mukana synnytyssaliin, mutta ei siitä eteenpäin leikkaussaliin. Hänellä on mahdollisuus nähdä lapsi syntymän jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana normaalissa alatiesynnytyksessä sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa.

Tukihenkilöiden on oltava terveenä päästäkseen mukaan synnytyssaliin. Jos synnyttäjä on synnytyksen käynnistyessä hengitystieoireinen (nuha, yskä, kuume), tulee hänen soittaa synnytysvastaanottoon p. 014 269 1204 ennen saapumista sairaalaan.

Rajoituksilla pyritään välttämään koronavirustartunnat

Keski-Suomen keskussairaalan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt noudattaa samaa linjausta yliopistosairaaloiden kanssa. Yliopistosairaalat ovat valtakunnallisesti päättäneet, että koska oireettomien koronakantajien määrä on suuri, kielletään tukihenkilöiden oleminen leikkaussaleissa ja lapsivuodeosastoilla kaikissa yliopistosairaaloissa. Toiveena on yhteneväinen ohje koko valtakunnassa.

– Tilanne on perheiden kannalta valitettava, mutta rajoitus on tilanteen kannalta välttämätön. Rajoituksilla suojellaan synnyttäjiä, muita potilaita sekä henkilöstöä koronavirustartunnoilta, toteaa KSSHP:n naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Pauliina Aukee.

Myös muiden saattajien ja vierailijoiden tuloa sairaalaan on rajoitettu jo aikaisemmin hallituksen linjausten mukaisesti, ja muiden ulkopuolisten tulo sairaalan tiloihin on kielletty.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy