ÄKS

KSSHP:n alueella riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat käynnistyneet

15.04.2021 19:26

Keski-Suomen koronarokoteryhmän kokouksessa todettiin tänään torstaina, että riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat käynnistyneet hyvin koko sairaanhoitopiirin alueella. Jyväskylän alueella, Muuramessa ja Saarikassa on alettu rokottamaan jo myös riskiryhmään 2 kuuluvia henkilöitä.

 

Myös muualla riskiryhmään 2 kuuluvia aloitetaan rokottaa lähiviikkoina ensimmäisellä rokotteella. Kansalaisia pyydetään seuraamaan rokotustilanteen etenemistä oman kuntansa tai kuntayhtymän alueella. Tällä tavoin kansalaiset voivat varmistaa, että he saavat rokotteen heille tarkoitettuna ajankohtana.

Koronarokotekoordinaatioryhmä haluaa muistuttaa KSSHP:n asukkaita vielä siitä, että AstraZeneca rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat. Kokouksessa todettiinkin, että AstraZeneca on turvallinen ja tehokas rokote yli 65-vuotiaille, eikä rokotetta voi valita rokotustilanteessa. Koronaan liittyvä vakavan sairauden riski rokotteen ottamiseen verrattuna on erittäin paljon suurempi.

Kokouksessa keskusteltiin myös massarokotuksista, joiden arveltiin käynnistyvän näillä näkymin kesäkuussa. Tämän hetken tiedon mukaan myös massarokotukset annettaisiin ikäjärjestyksessä. Tähän odotetaan vielä THL:n virallista ohjeistusta.

Alueen terveyskeskuksiin on tullut paljon kyselyitä myös siitä, milloin koronaan sairastuneiden henkilöiden tulisi ottaa rokote. Linjaus sairaanhoitopiirin alueella on THL:n ohjeiden mukainen. Ohjeiden mukaan koronavirusrokote kannattaa antaa koronaan sairastuneille puolen vuoden päästä sairastumisesta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy