ÄKS

KSSHP:n alueella rokotuskattavuus on koko maan rokotekattavuuden tasolla – mökkiläisten tulee hankkia rokotteet omista kotikunnistaan

06.05.2021 15:25

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa todettiin, että KSSHP:n alueella rokotuskattavuus on koko maan rokotekattavuuden tasolla.

 

Koko maassa rokotekattavuus oli 5.5. 31,7 prosenttia ja KSSHP:n alueella 31,9 prosenttia Eri kuntien näkökulmasta KSSHP:n alueella ei ole rokotuskattavuuden suhteen dramaattista epätasaisuutta, vaikka joidenkin kuntien kuten Laukaan (24,4%) ja Muuramen (27,3%) rokotuskattavuus on alueen keskiarvon perässä. Tämä johtuu eri kuntien väestörakenteesta ja osittain Astra Zenecan rokotteiden pienestä kysynnästä, ei rokotteiden epätasaisesta jakelusta. Kokouksessa todettiin, että koko KSSHP:n alueen rokotuskattavuuden saaminen samalle tasolle vaatii sitä, että sairaanhoitopiirin alueella tehdään rokotteiden jakelun suhteen alueellista kohdentamista, jotta tilanne saadaan tasoitettua.

Kokouksessa nousi yhteinen huoli myös siitä, että kun uusille ikäryhmille avataan ajanvaraus, alku on ruuhkainen, mutta sitten hiljenee. Tällä hetkellä kaikissa KSSHP:n alueen kunnissa perusterveiden 60-69 vuotiaiden on mahdollista varata rokotusaika. Useimmissa kunnissa aikoja voivat varata jo myös perusterveet 50-59 vuotiaat kansalaiset ja Kinnulassa on aloitettu jo 40-49 vuotiaiden perusterveiden rokotukset. Kokouksen viesti kansalaisille on, että rokotusaikoja on paikka paikoin hyvinkin tarjolla ja niitä kannattaa käydä varaamassa mahdollisimman pian.

Kokouksessa keskusteltiin myös tulevasta kesästä ja alueelle tulevista mökkiläisitä, jotka eivät ole kirjoilla kunnassa, jossa mökki sijaitsee. THL:n linjaus on, että mökkiläisten tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa. KSSHP:n alueella noudatetaan THL:n linjausta.

Kesälomamatkalaisia puolestaan muistutetaan, että jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajaksi annettua rokotusaikaansa mahdollista muuttaa sopivampaan ajankohtaan. Tärkeä on myös tietää, että toista rokoteaikaa, jonka he saavat ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä, ei ole mahdollista aikaistaa. Jos aika ei käy, henkilö tilaa uuden rokotusajan, joka on myöhempi kuin jo annettu aika.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy