KSSHP:n koronavirusepidemian päivittäiset tiedotteet lopetetaan toistaiseksi tilanteen rauhallisuuden vuoksi


Virus ei ole päässy holtittomasti valtaamaan meidän elinpiiriämme.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ei ilmennyt koko vappuviikonlopun aikana yhtään koronavirustartuntaa ja tänään maanantainakin tulos oli puhdas nolla.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri alkoi julkistaa 30.3.2020 arkipäivisin maakunnan näkökulmasta yleisen tilannekatsauksen sairaanhoitopiirin tilanteesta koronavirusepidemian aikana. Paloneva toteaa, että koska tilanne on pysynyt koko ajan KSSHP:n alueella rauhallisena, päivittäiset tiedotteet lopetetaan ja KSSHP tiedottaa koronavirustilanteesta aina tarpeen mukaan. 

–  Vaikka tilanne on rauhallinen, kaikkien on kuitenkin syytä muistaa, että me emme ole saaneet vielä virusta kuriin ja siksi valtioneuvoston ja STM:n antamia ohjeita on syytä noudattaa, vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva toteaa.

Keski-Suomen keskussairaalan lisäksi KSSHP:n alueella testejä otetaan tällä hetkellä seuraavissa terveyskeskuksissa: Jyväskylä, Muurame, Laukaa, Äänekoski, Saarijärvi, Pihtipudas, Hankasalmi ja Uurainen. Testauksista päättää oireiden mukaisesti lääkäri. Maakunnan alueella testaukset tehdään aina omalla terveysasemalla niiden aukioloaikoina. Muulloin testaukset tehdään Keski-Suomen keskussairaalassa.

Vastaa