ÄKS

Kukkia vanhukselle tuo kyläjuhlan palvelutalon pihaan

05.06.2022 06:41 (muokattu 06.06.2022 09:08)
Pääsylippuna tapahtumaan toimii itse kerätty luonnonkukkakimppu, jonka voi kerätä vaikkapa palvelutalon ympäristöstä.

Piilolan Palvelukeskuksen sisäpihalla vietetään keskiviikkona 29.6 klo 14 kyläjuhlaa, johon ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Pääsylippuna tapahtumaan toimii itse kerätty luonnonkukkakimppu, jonka voi kerätä vaikkapa palvelutalon ympäristöstä. Pääsylippukimput lahjoitetaan ilahduttamaan palvelukeskuksen asukkaita.

 

Tapahtumassa sukupolvet kohtaavat toisensa kaikenikäisille sopivan ohjelman parissa. Tilaisuudessa esiintyy laajalti musiikin ja kulttuurin kentällä meriittejä niittänyt Mikko Perkoila. Perkoila on 70-luvulta alkaen hämmästyttänyt yleisöjä kekseliääseen tarinankerrontaan pohjautuvilla lauluillaan. Laaja tuotanto ulottuu myös lastenmusiikkiin. Hän on tuttu hahmo muun muassa Pikkukakkosen Musarallaa -kiertueelta.

Taikuutta tapahtumaan tuo taikuri Jore temppuineen. Kaksinkertainen taikureiden suomenmestari on lisäksi lähi-, näyttämö-, ja ravintolataikuuden Suomen mestari.

Harmonikkamusiikkia tarjoaa Alakeiteleen musiikkiopiston nuori lahjakkuus Veeti Tarvainen. Hän on soittanut itsensä hopealle kahtena vuonna Suomen pelimannimestaruuskisoissa.

Lisäksi tarjolla on lettuja, kahvia ja mehua. Paikan päällä lettuja paistavat Äänesalon Martat.

Tapahtuma striimataan kaupungin verkkosivuille. Järjestäjänä on Äänekosken kulttuuritoimi yhteistyössä Arjen tuen kanssa ja se on osa kulttuuritoimen kulttuurihyvinvoinnin palveluita.

Kukkia vanhukselle -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2021.

– Tapahtuman idea sai paljon kiitosta ja se noteerattiin jopa radio Suomipopissa. Tuolloin osatapahtumia oli kaikissa Äänekosken palveluasumisen yksiköissä, mutta osallistujamäärät tapahtumakohtaisesti jäivät melko pieniksi. Idea kyläjuhlasta palvelutalon pihassa jäi kuitenkin kytemään, ja kevään mittaan olemme hioneet tapahtumakonseptia selkeämmäksi yhdessä kulttuuritoimen kesäharjoittelijan, Saija Heinosen kanssa, kertoo vs. kulttuurituottaja Heidi Kurtti.

Arjen tuen ennalta ehkäisevän työn ja kuntoutuksen vastaava ohjaaja Hanna Uusitalo toivoo hyvän mielen tapahtuman innostavan väkeä liikkeelle.

– Tapahtuman mahdollistamat kohtaamiset tuottavat ikäihmisille valtavan määrän hyvää mieltä, ja tämän tyyppisiä kohtaamisia muistellaan usein pitkään. Erityisesti lasten ilo ja aitous koskettavat asiakkaitamme. Tehdään juhlasta yhdessä kaikille ikimuistoinen, Uusitalo kannustaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy