ÄKS

Kulttuurifoorumin ideariihessä olivat hullut ideat sallittuja – kaupunki rakentaa kulttuuri- ja liikuntaohjelmaa

09.06.2022 09:36
.

Kulttuurifoorumi järjestettiin valtuustosalissa. Paikalla oli yhdeksän kulttuuritoimijaa.

 

Kulttuuri- ja liikuntaohjelma on yksi Äänekosken uuden kaupunkistrategian toimeenpano-ohjelmista. Kaupungintalolla järjestetyssä kulttuurifoorumissa kerrottiin myös meneillään olevista kulttuuritoimialaan liittyvistä investoinnista. Aikaa varattiin kysymyksille ja avoimelle kulttuuriaiheiselle keskustelulle.  

Kulttuurifoorumi on paikallinen kulttuuritoimijoiden ja kaupungin yhteistyöfoorumi. 

– Kulttuurifoorumin tavoitteena on paikallisen kulttuuritoiminnan vahvistaminen, tiedon jakaminen, vaikuttaminen ja osallistaminen. Kun lisäämme avoimuutta myös palvelut paranevat, vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen kertoi. 

Kulttuuritoimen keihäänkärjet ovat kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuurikoskessa, kulttuurihyvinvoinnin lisäämisessä, kausiohjelmien ja tapahtumien järjestämisessä sekä tilojen hallinnoinnista Painotalolla, Suolahtisalilla ja Hoikkassalissa. 

  Varauskalenteri on piristynyt,  mutta ei olla lähelläkään aikaa ennen koronaa, Pohjolainen kertoi. 

Painotalon remontti etenee lähes aikataulussa sekä budjetissa. Vapaa-aikapuolen henkilöstö on väistynyt remontin tieltä Äänekosken Kiinteistönhoidon toimipisteeseen. 

– Pääsemme loppuvuodesta takaisin Painotalolle ja heti vuoden vaihtuessa ollaan taas satasella menossa mukana, Pohjolainen sanoi. 

Äänekoskella vapaa-ajan aktiviteettien ja harrastusmahdollisuuksien kanta on poikkeuksellisen vahva. 

– Elämisen puitteet ovat toimivassa yhteisössä huippukunnossa ja kaupungissa panostetaan tilojen terveellisyyteen ja viihtyvyyteen niin opetuksen kuin muidenkin julkisten toimintojen saralla, Pohjolainen esitteli Äänekoski-Ilmiön painopisteitä. 

Kulttuuriohjelmaan kirjataan vahvuudet sekä tärkeimmät sidosryhmät ja mukana on myös investointihankkeet vuoteen 2028 saakka. 

– Meillä on hyvät toimintaedellytykset ja osaava henkilöstö sekä aktiivinen palveluiden ja tilojen käyttäjäkunta ja yhdistystoiminta. Myös positiivinen ja arvostava ilmapiiri kulttuuri- ja liikuntatoiminnalle on tärkeä osa, Pohjolainen sanoi. 

Kulttuuri- ja liikuntaohjelman kärkitavoitteet ovat, että kulttuuri- ja liikuntatoimi olisi terveellisten, turvallisten ja viihtyisän elinympäristön, elävän keskustan ja aktiivisten kylien kehittäjänä ja toimisi monipuolisten harrastus- kulttuuri- ja tapahtumatoiminnan vahvistajana. 

– Kulttuuri- ja liikuntatoimen tavoitteisiin on kirjattu myös, että olisimme myös elinikäisen kehittymisen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden rakentajana. Katse on suunnattu myös kulttuuri- ja liikuntatilojen ja alueiden kehittämiseen, Pohjolainen sanoi. 

Nyt etsitään toimenpide-ehdotuksia, sillä ohjelma on vasta lähtökuopissa. Ja niitähän tuli, kun paikalle olleet kulttuuritoimijat jaettiin neljään ryhmään pohtimaan, kuinka kaupungissa voitaisi kehittää kulttuuritoimea eri rintamilla. Ideariiheen oli tervetulleita kaikki ajatukset, olivat ne sitten pähkähulluja – kun on ideoita, on hyvä lähteä kehittämään äänekoskelaisten näköistä ohjelmaa. 

Kannattaa käydä Äänekoski Ilmiö sivulla. Sinne voi lähettää oman ehdotukse ilmiöteosta:

Ilmiöteko!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy