ÄKS

Kulttuurikesää keitellään jo kasaan – Ääniä Festivaali tuo kaupunkiin Ääniä-klubit

22.12.2021 12:00
Ääniä Festivaalilla musiikin lisäksi myös paljon muuta. Kuva: Christa Könönen

Ennen heinäkuun Ääniä Festivaalia tarjoillaan makupaloja klubien muodossa.

 

Ääniä tuo monitaidetta Äänekoskelle jälleen heinäkuun viimeisellä viikolla tulevana kesänä. Viimekesäinen suuruudenhullu, yli 100 esiintyjän ja viikon mittainen ohjelma tiivistetään nyt viisipäiväiseksi ilotteluksi.

– Ensimmäinen vuosi oli sellainen pyllistys koronalle ja kulttuurin hiljaiselolle, että toista ei ole nähty! Nyt me napataan mukaan parhaat ideat ja hyvät tyypit rakentamaan tapahtumaa, joka muuttuu ja elää. Ääniä kuvaa mun mielestä hyvin ajatus “uskalla kokeilla” ja se ajatus me halutaan pitää jatkossakin, festivaalin vastaava tuottaja Jasu Rossi summaa.

Ääniä Festivaali juhlitaan 27.7.–31.7.2022 Äänekoskella. Monitaidefestivaali tuo kaupunkiin mieltä ravitsevia makuja eri taiteenaloilta.

Vetovastuu festivaalista siirtyy äänekoskelaiselta kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäeltä uudelle, festivaalia varten perustettavalle yhdistykselle. Yhdistyksen tavoitteena on tuoda Äänekosken kulttuurin ystäviä saman pöydän äärelle.

– Pukkimäki laittoi asiat pyörimään ja paalua pöytään, nyt me toivotaan mukaan luotsaamaan festarin suuntaa entistä enemmän äänekoskelaisia kulttuurintekijöitä ja asian ympärille kerääntyneitä yhdistyksiä, Jasu sanoo.

Festivaalin järjestämisen lisäksi tavoitteena on perustaa Äänekoskelle edunvalvontajärjestö taiteelle ja kulttuurille. Kaikki jäsenet pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä ja miten asioita edistetään.

Jottei ensi kesä tuntuisi niin kaukaiselta, yhdistys järjestää kulttuurimakupaloja jo ennakkoon. Vaihtelevateemaiset Ääniä-klubit tarjoavat elämyksiä musiikin ja muun taiteen äärellä. Ensimmäisen rap-musiikin ympärille kietoutunutta klubia vetää Kemmuru-yhtyeestä tuttu Miska Soini eli Aksim.

– Muutin Helsingistä takaisin kotikonnuilleni Tikkakoskelle vuoden 2021 alusta, ja huomasin kesällä, että Äänekoski sijaitsee aivan vieressä. En ollut aikaisemmin tajunnut huomata naapurikaupunkia. Minua alkoi kiinnostaa, millaista kulttuuritoimintaa Äänekoskella oikein on, Miska kertoo.

Vaikka Miska on luonut uransa rap-artistina, kiinnostaa häntä myös erilaisten kulttuuritapahtumien tuottaminen.

– Bongasin Ääniä Festivaalin, ja kävin pyörimässä mestoilla. Innostuin tapahtumasta ja tutustuin festivaalin tuotantotiimiin. Ehdotin rap-klubia, jonka ideointiin porukka lähti heti mukaan ja nyt ollaankin suunnittelemassa sitä kovaa vauhtia ensi vuoden alkupuolelle.

Alkuvuonna rakennetaan myös kattaus tulevalle kesällä. Ääniä Festivaalin 2022 esiintyjähaku käynnistyy tammikuussa. Taiteilijoita sekä työpajojen ja tapahtumien järjestäjiä toivotaan mukaan läheltä ja kaukaa.

Ääniä Festivaali Äänekoskella 27.-31.7.2022

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy