ÄKS

Kuntavaalit: Yrittäjien pääviesti kuuluu “Ei kuntaa ilman yrityksiä”

28.01.2021 14:17

Kuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä. Keski-Suomen Yrittäjät kannustaa yrittäjiä asettumaan ehdolle kevään kuntavaaleihin.

 

Viime kerralla valtuustoihin pyrki Keski-Suomesta 383 yrittäjäehdokasta, tälle vuodelle tavoitteena on saada 400 yrittäjäehdokasta.

– Yrittäjien ja kuntien menestymisen kohtalonyhteys on tiivis, siksi yrittäjien äänen pitää kuulua myös päätöksenteossa, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski muistuttaa.

Yrittäjäjärjestön tavoitteena on saattaa kuntien päätöksenteko nykyistä yrittäjäystävällisemmäksi.

– Toivomme että yrittäjät lähtevät nyt rohkeasti ehdolle, puolueesta riippumatta. Yrittäjien ääni on tärkeä saada kuuluviin, kaikilta paikkakunnilta ja yrittäjien eri lähtökohdista. Yrittäjillä on keskeinen rooli kuntien kehittämisessä, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen painottaa.

Kevään kuntavaaleissa päätetään Keski-Suomen elinvoimasta ja siitä, miten alueen yrittäjien näkemykset otetaan huomioon

– Valmistaudumme vaaleihin tilanteessa, jossa kuntiin tarvitaan vahvaa elinvoima- ja talousosaamista. Yrittäjiltä löytyy näitä molempia runsaasti, ja niitä koetellaan joka päivä yrittäjän arjessa. Jäsenistölle tekemämme kyselyn mukaan keskisuomalaiset yrittäjät pitävät tärkeimpinä vaalien elinvoimateemoina yrityspalveluita kunnissa, työllisyyttä sekä hankintoja, kertoo Jyräkoski.

Koposen mielestä menestyksekkään kunnan reseptiin kuuluu ketteryyttä päätöksenteossa, ymmärrystä yritystoiminnasta ja innovatiivisuutta.

– Näitä kaikkia taitoja löytyy yrittäjiltä. Yrittäjyyttä esiin nostamalla koko Suomi nousee. Yrittäjyys on yhteiskunnan moottori, jos yrittäjyys ei pyöri, ei pyöri kuntakaan. Molempien moottorit tulee pitää käynnissä, hän painottaa.

Yrittäjät julkaisi Ei kuntaa ilman yrityksiä -nimisen vaaliohjelman marraskuussa. Ei kuntaa ilman yrityksiä -ohjelma tarjoaa ehdokkaalle ja äänestäjälle tärkeimmät asiat yrittäjien näkökulmasta. Yrittäjät koosti kymppilistan kuntavaaleihin. Ohjelman laatimisessa on kuultu yrittäjiä monessa vaiheessa.

Suomen Yrittäjät tarjoaa oppaat esimerkiksi julkisista hankinnoista, kuntastrategiasta, aluekehittämisestä sekä sote-uudistuksesta yrittäjän tueksi. Yrittäjäjärjestö järjestää kuntavaalikoulutuksia ehdokkaille yhteistyössä puolueiden kanssa.

Kuntavaalit pidetään 18. huhtikuuta 2021. Kuntavaaleissa voi asettua ehdokkaaksi 9. maaliskuuta asti.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy