ÄKS

Kuorot yhdistivät voimansa elämänmakuisessa konsertissa Äänekoskella – katso video

16.04.2018 09:32 (muokattu 16.04.2018 10:00)
Naiskuorot yhdistivät voimansa kahden kappaleen ajaksi, ja valtuustosalin akustiikka pääsi oikeuksiinsa.
Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa saatiin kuulla hyvää musiikkia kun Äänekosken Naiskuoro esiintyi yhdessä Pylkönmäen Naiskuoron ja Pylkönmäen Mieskuoron kanssa.

 

Ohjelman aloitti jo 60-vuoden ikään ehtinyt Mieskuoro ensimmäiseksi V. Solovjerin säveltämän ja Kyllikki Solanterän sanoittaman Unohtumaton ilta. Seuraavaksi tunnelmoitiin Elvis Presleyn säveltämällä ja Saukin sanoittamalla kappaleella Tunne hellin voimakkain, joka tunnetaan ehkä paremmin alkuperäisnimellä Love me Tender.

Rolf Lovlandin säveltämä ja Raimo Suurosen sanoittama Siis nosta mua – alkuperäisnimeltään You raise me up – soi kauniisti kuoron säestäessä solistia. Neljäntenä esityksenään kuoro lauloi A. E. Marscnerin Näkemiin, johon suomalaiset sanat oli tehnyt Ahti Latvala.

Kuoron laulusta kuului hyvä paneutuminen äänten sointiin ja huolelliseen esiintymiseen. Kuoroa johti Satu Uusitalo, joka myös välillä istui pianon ääreen säestämään laulajia.
– Meiltä on viety kaikki pankit, kirjasto, terveysasema ja viimeinen kauppa sulkee ovensa toukokuussa, mutta yrittämistä, laulua ja musiikkia meiltä ei viedä, Pylkönmäen naiskuoro julisti saaden valtavat aplodit.

Pylkönmäen Naiskuoro on muodostunut aikanaan Pylkönmäen kirkkokuoron laulajista ja niiltä ajoilta kuoron ohjelmaan oli tullut myös hengellisiä kappaleita, joista ensimmäisenä he lauloivat Samuel Webben Agnus Dein Jumalan Karitsa. Toisena esityksenä oli vuorossa Panis Angelicus – Leivästä enkelten ja nämä molemmat latinan kielellä. Kirkkaat naisäänet soivat myös ylä-äänissä kauniisti. Seuraavaksi naiset hieman kevensivät ja lauloivat Kaj Chydeniuksen Lauri Viidan sanoihin säveltämän laulun Avioliitto. Saman tekijäparin kappale oli myös viimeisenä laulettu Enpä uskonut tänne asti.

Pylkönmäen Naiskuoro ja Äänekosken Naiskuoro esittivät yhdessä kappaleet  Josef, Josef ja toisena Aarno Ranisen ja Pertti Reposen kappaleen Elämän sain soimaan. Tässä huomasi selvästi laulajien suuremman määrän. Kaksi kuoroa kun yhdisti voimansa myös kuoron sointi selvästi vahvistui. Siihen varmasti myös vaikutti Äänekosken Naiskuoron alttoäänet, joita pylkönmäkeläisten kuorossa ei ollut.

Naiskuorosta huokui hyvä yhteishenki ja tekemisen ilo.

MIeskuoron kappaleet seilasivat sujuvasti Elviksestä A. E. Marscneriin.

Tämän jälkeen pidettiinkin sitten kahvitauko ja hetken levon jälkeen Timo Laakso paimensi laulajansa lavalle. Mia Makaroffin Laulua elämä soi aloitti setin jota jatkoi Veikko Samulin ja Juha Junnu Vainion Katson autiota hiekkarantaa. Erin Anttilan ja Johanna Havun tekemä Vanha Sydän oli hyvin onnistunut esitys, joka on kuulunut kuoron ohjelmistoon jo aiemminkin. Asko Vilénin säveltämä ja sanoittama Hetki elämää ja Liisa Matveisen Mesimarja-tango olivat seuraavina vuorossa ennen kuin kuoro repäisi hurjan hauskan kappaleen Elämältä turpiin sain. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Henrik Illikainen ja Janne Huttunen, ja sen on tehnyt tunnetuksi KeiteleJazzeillakin esiintynyt Tiisu-yhtye. Tämä riemukas esitys sai myös yleisön mukaan tahdittamaan rytmiä taputuksin. Viimeisenä kappaleenaan Äänekosken Naiskuoro lauloi Satu Simolan säveltämän ja sanoittaman laulun Kesä.

Kuoron äänet soivat kauniisti. Timo Laakso on saanut luotua ”naislaumaansa” hyvän hengen ja se kuuluu kuoron soinnissa. Myös vierailevat kuorot koskettivat esityksillään aina takariviä myöten. Kokonaisuudessaan konsertti oli miellyttävä ja nimensä mukaan elämänmakuinen. Tällaisia yhteistilaisuuksia toivoisi olevan useamminkin. Näistä on varmasti hyötyä kaikille kuoroille.

RISTO TUULENSUU, MILKA KROGERUS

 

Seuraavan kerran kuorojen yhteiskonsertti on Pylkönmäellä 5.5. 
Äänekosken Naiskuoro ilahduttaa kansaa Koskelan Pop Out iltapäivässä 21.4. klo 15.30

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy