Sumiaissa avattiin uusi Ravintola perjantaina 5. Kesäkuuta. Kurre Pubi sai paikallisilta hyvää palautetta jo ennen avajaisia. Ruokalistalta löytyvät herkut kiinnostavat varmasti monia.
Kurre Pubissa pääsee tavanomaisten virvokkeiden lomassa nauttimaan myös hyvästä ruuasta. Kiviuunissa valmistettu pitsa, joka on taikinaa myöten kotitekoinen, kruunaa minkä tahansa terassihetken.
Kurre Pubissa käy kova tohina ennen avajaisia. Pöydissä istuu jo ihmisiä, vaikka oluthanakaan ei vielä ole toiminnassa, mutta iloinen puheensorina käy silti. Viimeistelyjä tehdään isolla porukalla, joka koostuu pitkälti yrittäjien lähipiiristä.
– Täällä taitaa nyt olla äiti, isä, serkku ja kummitätikin. Ja kaverit tulevat vähän väliä ovelle moikkaamaan, yrittäjä Toni Vesala naurahtaa.
Vesala on yrittäjäkumppaninsa Maria Savolaisen kanssa perustanut ravintolan pitkän harkinnan ja unelmoinnin jälkeen. Yrittäjäkaksikon juuret ovat sumiaisissa, ja he tahtovatkin ottaa paikallistuntemuksensa kaiken hyödyn irti. Asiakkaat saavat ehdottaa ideoita ja antaa suoraa palautetta, jotta ravintolasta tulisi juuri sellainen paikka kuin ihmiset haluavat.
– Kokoajan mietitään uutta ja muokataan tätä omaa juttua. Juhannuksena meillä on Suvitanssit, ja sekin on sellainen asia, jotka ihmiset ovat kovasti kyselleet, Vesala kertoo.
Kurre Pubin ruokalistalta löytyy paljon erilaista syötävää kanasiivuista pihviin ja lihapiirakkaan. Keittiössä häärivä Toni Harjunen on suunnitellut listaa yhdessä yrittäjien kanssa.
– Leipurin lihapiirakka on meidän erikoisuus. Se on kaukana tavallisesta kaupan lihapiirakasta ja sitä ollaan tulossa maistamaan jopa vähän kauempaakin, Vesala kertoo.
Kesän aikana ruokalistalle saadaan myös lähituottajalta suoraan ostettua naudanlihaa, josta voi paistaa oikein kunnon pihvin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole saatavilla vielä kuin jauhelihapihviä, mutta sekin erottuu edukseen. Riistaisa maku ei paljon härpäkkeitä kaipaa, vaan rinnalle riittää kevyt salaatti.
Ruokalistan nimissä on käytetty mielikuvistusta. Jos tilaa Kukkokallion kanasiivut ja Vihijärveläiset, lopputulema on friteerattua kananrintaa ja ranskanperunoita. Talon oma keksintö,Texas Pete-majoneesi kruunaa aterian kuin aterian. Majoneesin tulisuus vaihtelee miedosta Korporaatio-asteen poltteeseen.

Tästä ei pitsa juuri parane. Kotitekoinen pohja on ohut ja rapea, muttei kuiva. Ja jos nämä täytteet eivät sovi, niin listalta voi valita vaikka hämmentävän hyvän pepperoni-punasipuli-pitsan.

Porukkaa oli paikalla jo paria päivää ennen avajaisia. Tosin auttelemassa ja ohimennen moikkaamassa, mutta kuitenkin.
Kaikkia tuntuu kiinnostavan ruokalistan lisäksi myös ravintolan nimi. Onko nimen takana Katiska-Kurre Lehmonen?
– Itse asiassa ei ole. Vaimo vertasi minua joskus johonkin videossa näkyvään oravaan ja siitä sitten tuli vähän oma juttunsa. Laitoimme ravintolalle työnimeksi Kurren, mutta se jäi sitten vaihtamatta kun uutta nimeä pohtiessa paikalle ilmestyi orava. On tietenkin hauskaa, että meidät yhdistetään Katiska-Kurreen, mutta tarkoitus ei todellakaan ole hänen maineellaan tässä ratsastaa, Vesala vakuuttaa.
Kurre Pubissa tullaan nauttiman hyvästä ruuasta, juomasta, seurasta ja musiikista koko kesän ajan. Uutukaiselle lavalle nousee kesän aikana tanssimusiikkiorkestereita, rokkibändejä ja stand up-koomikoitakin.
Lisätietoja Kurre Pubista facebookissa.
Ennemmin Karmeeta kuin Kurmeeta. Kuvat kertoo puolestamme.
Onnea ja menestystä nuorille yrittäjille. Tulemme varmasti isommalla porukalla käymään ja maistelemaan herkkujanne.
Erittäin hyviä ruokia tarjolla. Kyllä siellä kelpasi nuokkuilla pisempäänkin. Uudestaan menen ehdottomasti!
Täytyykin tulla käymään….