ÄKS

Kyläbussin kilpailutus on käynnissä – asiakkaat ovat löytäneet palvelun verkkaisesti

13.01.2023 11:04
Kyläbussin käyttäjät kokevat palvelun tarpeelliseksi.

Kyläbussi-palveluliikennevuoro on Äänekosken kaupungin järjestämä kaupungin alueen sisäinen palveluliikennevuoro. Kyläbussi ajaa arkisin maanantaista perjantaihin vakioreitin palvellen Äänekosken kyliä kahdesti päivässä. 

 

Koko valtakunnan mittakaavassa mitattuna on kyläbussi on varsin uniikki väline liikkumiseen. Se toimii joukkoliikenteen lisänä ja on tuonut ison parannuksen palvelutasoon. Kyläbussi on lähtenyt matkaan arkena aamu- ja iltapäivin ja sen reitti on kulkenut kyliltä ja taajamista kaupungin keskustaan. Liikennevuorossa on otettu huomioon esteettömyyteen liittyvät tarpeet ja se on osa kaikille avointa joukkoliikennettä, joka voi kuljettaa myös koululaisia.

Kyläbussi-liikennöinnin sopimuskauden päättymisen vuoksi liikennöinti on tullut kilpailuttaa uudelleen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. 

– Tämä ei ole ollut kaupungille halpa kyyti, mutta se on koettu hyvin tarpeelliseksi. Päättäjät päättävä, jatkaako kyläbussi liikennöintiä jatkossakin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Kilpailutusta ovat hoitaneet kaupungin kuljetussuunnittelija ja hankinta-asiantuntija. 

– Todettiin, että palvelu on kuntalaisille tärkeä järjestää, joten kilpailutus käynnistettiin. Rahat kyläbussiin on budjettiin varattu, talous Ely-keskus on tukenut bussin toimintaa. Kaupungille kyläbussi on maksanut vuodessa toistasataa tuhatta euroa, talousjohtaja Tapani Hämäläinen summaa. 

Viime vuonna kyläbussin kyytiin hypättiin 1974 kertaa, keskimääräinen käyttäjien määrä 164 per kuukausi. Vuonna 2021 asiakkaita oli helmi-joulukuussa 1407. 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy