Yli 50-vuotias lähihoitaja hävisi työsuhteen päättämistä koskeneen kiistan Äänekosken kaupunkia vastaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Oikeus katsoi, että kaupungilla oli oikeus irtisanoa hoitaja työtehtävien laiminlyöntien vuoksi.
Potkujen viralliseksi ja teknisesti helpommaksi syyksi ilmoitettiin koeaika. Tämä peruste oli oikeuden mukaan mitätön, sillä hoitajalla oli potkut saadessaan menossa jo neljäs yhtäjaksoinen työsopimus.
Tosiasialliseksi syyksi paljastui hoitajan vakavat laiminlyönnit lääkejakelussa. Hoitaja oli perehdytetty tehtäväänsä asianmukaisesti, mutta pian kävi ilmi, että hän teki lääkejakelussa virheitä.
Hoitajaa huomautettiin lääkepoikkeamista, mutta siitä huolimatta virheet jatkuivat. Hoitaja muun muassa unohti viedä lääkkeitä asiakkaille.
Ylilääkäri Tapio Tammelan mukaan lääkepoikkeamista neljä oli erittäin merkittäviä ja potilaiden hoidon kannalta huolestuttavia. Tammela piti poikkeamien määrää ja luonnetta poikkeuksellisena.
Tammelan mukaan työyksikön ja lähijohdon puuttuminen asiaan on ollut vastuullista ja valveutunutta, sillä lääkepoikkeamien kasauma oli kestämätöntä.
Hoitajan esimies kertoi, että virheet olivat asiakkaiden terveyden ja luottamuksen kannalta merkittäviä. Siksi päädyttiin työsuhteen purkamiseen, koska muitakaan työtehtäviä ei ollut tarjolla.
Väärän irtisanomisperusteen ilmoittaminen ja työttömän lähihoitajan asema vastapuoleen verrattuna johtivat siihen, että kiistan hävinneen lähihoitajan ei tarvitse maksaa kaupungin oikeudenkäyntikuluja. Kulut jäävät siis kaupunkilaisten kontolle.
Työttömäksi jääneen ja varattoman hoitajan ei tarvitse maksaa myöskään omia oikeudenkäyntikulujaan. Summa, 2820 euroa, jäi valtion maksettavaksi.
Mies vaati kaupungilta korvaukseksi viiden kuukauden palkkaa eli liki 10 000 euroa ja päälle muutaman satasen saamatta jääneitä lomakorvauksia. Saamatta jäivät.