ÄKS

Laila Kinnusen syntymästä 85 vuotta – Nostalgiakonsertti Painotalolla

27.03.2024 06:09
Kuva: Lehtikuva, Teppo Lipasti. Laila Kinnunen ja Milana. Kuva otettu Helsingin Kaivopuistossa vuonna 1973.

Milana Misic tulkitsee äitinsä Laila Kinnusen lauluja. 

 

Tänä vuonna Laila Kinnunen täyttäisi jo juhlavat 85 vuotta. Ajan virta on taittanut matkaa, mutta rakastetun laulajan laulut ja muistot elävät.

Lailan Laulut – Milana Misic on koskettava esitys muistojen bulevardilta. Milana Misic tulkitsee äitinsä Laila Kinnusen unohtumattomia lauluja ja kertoo tarinoita Lailan elämän polun varrelta. Esitystä siivittää vuonna 2018 julkaistu kirja Milana – elämäni Laila Kinnusen tyttärenä.

Suomessa elettiin suurta tangon valtakautta. Tanssilavojen kulta-aikaa, 50-lukua. Uusi tähti etsi paikkaansa iskelmälaulukilpailujen kautta. Eikä aikakaan, kun hänen levyttämänsä ensimmäinen menestyskappale Lazzarella alkoi soida radioissa.

Nuori laulajatar Laila Kinnunen toi aikakaudelle omaperäistä, musiikillista kepeyttä. Hänen laulutyylinsä ja ajan suuret jazzmuusikot veivät melodioita jopa eteläamerikkalaisen musiikin suuntaan. Musiikki yhdistettynä Lailan tulkintoihin loivat ajan iskelmälle uudenlaisen herkkyyden.

Milana, Lailan tyttärenä, haluaa tulkita verenperintönä saamaansa musiikkia, ja samalla vaalia arvokasta kulttuuriperintöä esittämällä Lailan tutuksi tekemiä lauluja ja kertomalla aikakauden tarinoita ja muistoja ikimuistoisen iskelmätähden elämänpolun varrelta.

– Tuntuu, kuin joku ympyrä olisi sulkeutumassa. Minun täytyy kulkea tätä tietä juuri tähän asti, tämän ikäiseksi. Olen valmis elämään laulujen ja menneiden kanssa. Ymmärrän äitiäni ja haluan antaa sieluni hänen lauluilleen. Nyt soivat meidän laulumme, Milana Misic sanoo.

Laila Kinnunen In memoriam 8.11.1939 – 26.10.2000. 

Ensimmäiset Lailan laulut -esitykset nähtiin jo vuonna 2019. Yleisön pyynnöstä konsertteja esitetään nyt kiertueen muodossa eri puolilla Suomea.

Lailan laulut – Milana Misic, to 11.4. Äänekoski, Kultturikeskus Painotalo 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy