ÄKS

Laita hyvä kiertämään – anna läheisillesi paras joululahja jo nyt

12.11.2021 11:59

Äänekoskella syntyi idea erilaisesta tavasta lähestyä kaupunkilaisia kärjistyneen rokotekeskustelun keskellä. Rokotekattavuutta edistämään keksittiin sloganit ja graafinen ilme kampanjaan, joka vetoaa ihmisyyteen ja toisista välittämiseen. Kampanja on kulkenut nimellä ‘Lempeä kutsu’, ja sen materiaali halutaan nyt antaa kaikkien toimijoiden vapaaseen käyttöön valtakunnallisesti.

 

Äänekoskella kampanja on kerännyt vain positiivista palautetta, sillä se ei polarisoi, eikä syyllistä ketään. Lähtökohtina ovat oma sekä läheisten terveys ja viesti rokottautumisen tärkeydestä. Joulun pyhinä ja vuodenvaihteessa ihmiset kokoontuvat yhteen perheen ja ystävien kanssa, ja kampanja vetoaa ihmisten välittämiseen läheisistään; rokotetta ei oteta ainoastaan omaksi turvaksi, vaan myös läheisten vuoksi. Kampanjan keskiössä ovat läheisyys ja lempeys, ja nopeasti lähestyvän perhejuhlan toivotaan herättävän ihmiset liikkeelle.

Idea rokottautumisesta joululahjana läheisille syntyi äänekoskelaisen työsuojeluvaltuutetun Kari Marjon aloitteesta. Marjo kuuluu Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmään. Sosiaali- ja terveysministeriön esittämä toive kunnille ja kaupungeille saada rokotekattavuus nousemaan herätti Marjon pohtimaan, onko hän tehnyt kaiken mahdollisen asian puolesta. Marjo keksi idean humaanista lähestymistavasta, ja sloganit joululahjasta läheisille syntyivät: ‘Anna läheisillesi paras joululahja jo nyt’, ‘Vielä ehdit saada rokotteesi jouluksi’ ja ‘Anna läheisellesi parempi uusi vuosi. Vielä ehdit ottaa rokotteesi’.

Kampanjan visuaalisen ilmeen on suunnitellut helsinkiläinen graafinen suunnittelija Mari Hakkarainen. Hakkarainen on suunnitellut julisteen veloituksetta Äänekosken kaupungille, ja se on vapaasti eri toimijoiden ja medioiden käytettävissä.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy