ÄKS

Lakko uhkaa seisauttaa Äänekosken tehtaat

13.01.2020 12:54
Tehtaat seis 27.1. jos sopu ei synny.
Teollisuusliitto, Paperiliitto ja Ammattiliitto Pro jättivät sunnuntaina lakkovaroitukset. Jos lakot alkavat, ne seisauttavat Äänekoskella CP-Kelcon, Biotuotetehtaan sekä Metsä Boardin tuotannot. 

 

Kaksi viikkoa kestävä työnseisaus alkaisi maantaina 27.1. ja kestäisi helmikuun yhdeksänteen saakka. Paperiliiton Äänekosken osasto numero 13:n puheenjohtaja Seppo Ruotsalainen toivoo, että sopu syntyy. 

– Lakko alkaa, jos ei tule sopimusta. Kaikki toivoo, että sopimus syntyy, sillä lakko on viimeinen keino, Ruotsalainen sanoo. 

Ilmoitettujen lakkojen piirissä olisi noin 31 000 työntekijää. Kaikkien kolmen liiton piirissä uusien työehtosopimusten parissa hiertää kysymys kilpailukykysopimuksen mukaisesta 24 lisätyötunnista. Työntekijäjärjestöt haluavat niiden poistamista, mille työnantajaosapuolet eivät ole lämmenneet.

Neuvotteluja Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuuden välisen paperiteollisuuden toimihenkilösopimuksen uudistamisesta käytiin viimeksi perjantaina 3. tammikuuta, mutta ne päättyivät tuloksettomina.

Pro tavoittelee jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poistoa ilman kustannusvaikutuksia.

– Neuvotteluissa Metsäteollisuus on viivytellyt eikä ole aidosti pyrkinyt löytämään ratkaisuja avoinna oleviin kysymyksiin. Neuvottelut eivät ole edenneet lainkaan, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Malinen korostaa, että Pro on valmis jatkamaan hyvin nopealla aikataululla ratkaisun etsimistä neuvottelemalla, mikäli myös työnantajaliitolla on todellista tahtoa edistää sopimuksen syntyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy