ÄKS

Lauluryhmä Erräät 50 vuotta – juhlapäivää vietetään laulamalla

17.10.2021 05:00
Lauluryhmä Erräät kuvattuna 20 vuotta sitten. Päiviö Turtiainen kuvassa oikella.

Seurakunnan lauluryhmä Erräät juhlii tänään sunnuntaina 50-vuotta kestänyttä laulutaivaltaan. Juhlamessu järjestetään Suolahden kirkossa tänään sunnuntaina klo 10 alkavassa jumalanpalveluksessa. 

 

Suolahdessa diakonissana vuosina 1948-1982 toiminut Hilda Purhonen perusti lauluryhmä Erräät 50 vuotta sitten. Suolahdessa tunnettu ja arvostettu Hilda Purhonen kutsui ihmisiä yhteen ja harjoittelemaan hengellisiä lauluja. Ensin mukana oli vain naisia. 

– Pian ryhmään tuli myös miehiä, ja niinpä Erräiden riveissä on ollut monta mies- ja naislaulajaa näiden kuluneiden 50 vuoden aikana, vuodesta 1992 ryhmää luotsannut Päiviö Turtiainen kertoo. 

Purhonen johti lauluryhmää vuoteen 1982 saakka. Sitten tahtipuikkoon tarttui kanttori Aulis Tossavainen, joka johti Erräitä vuoden 1991 loppuun. Tossavainen pyysi Turtiaista ryhmää vetämään. 

– Olemme toimittaneet Juvalle haudatun Hildan haudalle kukkaset ja käymme laskemassa Auliksen haudalle kukkatervehdyksen laulun kera ennen sunnuntain jumalanpalveluksen alkua, Turtiainen kertoo. 

Turtiaiselle tulee tammikuussa 30 vuotta Erräiden luotsina. Se on jo pitkä aika, mutta kun musiikkia rakastaa, niin silloin myös jaksaa sen parissa puuhata. 

– Laulamme tämän sunnuntain messussa kolme laulua. Meille jokaiselle on mukavaa päästä laulamaan pitkästä aikaa kirkkoon, kun koronarajoitusten vuoksi on jouduttu toimintaa supistamaan. 

Erräät on ollut monessa mukana, ei vain omassa seurakunnassa, vaan lähdetty on pidemmällekin laulumatkalle. 

– Olemme laulaneet erilaisin teemoin, mutta aina hengellisiä lauluja. Viisikielinen on ollut ahkerasti käytössä, vaikka kyllä olemme tarttuneet myös kansanlaulunen säveliin laulettaviin virsiinkin tai israelilaiseen messuun, Shalvetjah-messuun tai Lina Sandellin säveltämiin virsiin, Turtiainen muistelee. 

Onnea Erräät, ja onnea Päiviö Turtiainen pian 30 vuotta kestäneestä lauluryhmän vetämisestä! 

Erräät 50-vuotisjuhlamessu Suolahden kirkossa su 17.10. klo 10
liturgia Elina Tourunen
kanttorina Vivi-Ann Janhonen
avustajina Jaana Sikorski ja Anneli Montonen
Erräät laulavat Päiviö Turtiaisen johdolla

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy